Annons

Hem & Hyra söker ny editionschef

Nyheter Är du en självständig, coachande och omdömesgill journalist med intresse för bostadsjournalistik? Är du dessutom van att fatta publicistiska beslut och arbetsleda andra journalister? Då är det dig vi söker.

Vår nuvarande editionschef går vidare och blir redaktionschef på tidningen. Hem & Hyra har 20 lokalredaktörer som ansvar för planering och produktion av innehåll till 33 editioner, nyheter till webben och paketering i sociala kanaler.

Som editionschef coachar du tidningens lokalredaktörer vad gäller idéer och texter. Du är kvalitetsansvarig både vad gäller innehåll, stilistik och teknik. I arbetsuppgifterna ingår även rekrytering av nya lokalredaktörer och långsiktigt strategiskt arbete i samarbete med övriga i redaktionsledningen.

Ett visst mått av resor inom Sverige ingår i jobbet.

Vi söker dig som:

  • Är en erfaren redaktionell ledare med ett coachande förhållningssätt. Du behöver ha vana av och intresse för att utveckla medarbetarna och deras journalistik.
  • Är trygg i det journalistiska hantverket och i att göra pressetiska bedömningar.
  • Redan haft minst en ledande befattning på redaktion.
  • Har journalistisk utbildning.
  • Är noggrann och har viss vana av tidningsredigering.
  • Har viss vana av strategier och distribution i sociala medier.
  • Har ordningssinne och en förmåga att göra många saker samtidigt.
  • Har förståelse för tidningens målgrupp.

Skicka din ansökan som pdf till rekrytering@hemhyra.se. Vi behöver din ansökan senast 31 januari. Frågor om tjänsten kan ställas till chefredaktör Susanna Skarrie på susanna.skarrie@hemhyra.se. Fackliga frågor besvaras av Anna Rytterbrant på anna.rytterbrant@hemhyra.se.

Tidningen Hem & Hyra är Hyresgästföreningens medlemstidning. Vårt uppdrag är att utifrån journalistiska principer bevaka och granska Bostadssverige. Hem & Hyra är ett magasin som kommer ut 8 gånger per år med en upplaga på cirka 540 000 exemplar. Hem & Hyra har en centralredaktion i Stockholm samt sju lokalredaktioner runt om i landet. De 20 lokalredaktörerna är anställda av Hyresgästföreningen, regionalt.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.