Annons

Hennigs avstängning helt enligt stadgarna

Nyheter ​Det är klart att vi följer stadgarna när vi suspenderar en förtroendevald. Det säger Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman i en kommentar till Peter Hennigs påstående att ''Engman kan inte visa på en enda paragraf i stadgarna som grund för detta beslut''.
Saken gäller förbundsstyrelsens suspension (avstängning) av suppleanten Peter Hennig från uppdraget som suppleant i Västeråsföreningens interimistiska (tillfälliga) styrelse.
Hennig har kopplingar till Agro Mark och Fastigheter AB som vanvårdar sina nio hyreshus så grovt att Lycksele kommun begärt att husen ska tvångsförvaltas. Bland annat har elförsörjningen stängts av, och samma sak kan drabba vattenförsörjningen till följd av att fastighetsägaren inte betalat räkningarna.
Saken behandlas av Hyresnämnden i Umeå senare i dag, tisdag.
– Det handlar ju om ett förtroendeuppdrag, säger Engman, som anser att Hennigs kopplingar till bolaget inte kan förenas med uppdrag i Hyresgästföreningen.
– Vad ska de berörda hyresgästerna tro om föreningen om en sådan som Hennig har förtroendeuppdrag?
Den aktuella paragrafen heter 2.5 och lyder:
Om särskilda skäl föreligger kan förbundsstyrelsen besluta att medlem för viss tid eller tills vidare inte får inneha förtroendeuppdrag inom Hyresgästföreningen eller ha uppdrag i sådan lokal verksamhet som avses i § 4 sista stycket.
 

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.