HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Historiskt resultat för Vätterhem

Jönköping 2018 gjorde Vätterhem ett resultat på hela 106 miljoner kronor. Resultatet är det näst bästa i bolagets historia. – Vi är smålänningar, säger vd;n Thorbjörn Hammerth som förklaringen bakom framgångarna.
Thorbjörn Hammerth, vd på Vätterhem.

Sedan början av 90-talet har det kommunala bolaget rustat upp sitt bestånd med cirka 300 kronor per kvadratmeter och år. Samtidigt bygger de cirka 200 nya bostäder per år. Trots den höga investeringstakten, har resultaten ökat kraftigt de senaste fem åren.

  Vi har blivit ett starkt bolag som fördubblat det egna kapitalet och numera har en soliditet på 24 procent. Vi renoverar mest i Sverige och lyckas ändå få ett överskott, säger Thorbjörn Hammerth.

Läs ocksåGlömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljonBrandskadade väggar inne i lägenhet.

Orsakerna till resultat är inte bara låg ränta och en fördelaktig samhällsekonomi. Det handlar också om att bolaget har en kostnadseffektiv organisation och bra arbetsprocesser, enligt Thorbjörn Hammerth.

Annons

– Vi återinvesterar all vinst i nya bostäder. Därmed slipper vi låna pengar och ta alltför stora finansiella risker. 

Bolaget har haft fina resultat de senaste fem åren. Det har även gynnat hyresgästerna som sluppit kraftiga hyreshöjningar. I år landade hyreshöjningen på 1,7 procent. Bolaget goda ekonomi är en garant för att hyresgästerna ska slippa oroa sig för större hyreshöjningar i framtiden.

Annons
Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

– Om det inte blir extrema avgiftsökningar framöver, bör vi kunna hålla oss på låga höjningsnivåer. 

Läs också Sandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat" Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.