Annons

Historiskt resultat för Vätterhem

Jönköping 2018 gjorde Vätterhem ett resultat på hela 106 miljoner kronor. Resultatet är det näst bästa i bolagets historia. – Vi är smålänningar, säger vd;n Thorbjörn Hammerth som förklaringen bakom framgångarna.
Thorbjörn Hammerth, vd på Vätterhem.

Sedan början av 90-talet har det kommunala bolaget rustat upp sitt bestånd med cirka 300 kronor per kvadratmeter och år. Samtidigt bygger de cirka 200 nya bostäder per år. Trots den höga investeringstakten, har resultaten ökat kraftigt de senaste fem åren.

  Vi har blivit ett starkt bolag som fördubblat det egna kapitalet och numera har en soliditet på 24 procent. Vi renoverar mest i Sverige och lyckas ändå få ett överskott, säger Thorbjörn Hammerth.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Orsakerna till resultat är inte bara låg ränta och en fördelaktig samhällsekonomi. Det handlar också om att bolaget har en kostnadseffektiv organisation och bra arbetsprocesser, enligt Thorbjörn Hammerth.

Annons

– Vi återinvesterar all vinst i nya bostäder. Därmed slipper vi låna pengar och ta alltför stora finansiella risker. 

Bolaget har haft fina resultat de senaste fem åren. Det har även gynnat hyresgästerna som sluppit kraftiga hyreshöjningar. I år landade hyreshöjningen på 1,7 procent. Bolaget goda ekonomi är en garant för att hyresgästerna ska slippa oroa sig för större hyreshöjningar i framtiden.

Annons
Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.

– Om det inte blir extrema avgiftsökningar framöver, bör vi kunna hålla oss på låga höjningsnivåer. 

Läs också Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.