HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Höjd hyra hos Stadsåns privatvärdar

Göteborg Sedan i söndags har boende hos en rad mindre privatvärdar i Göteborg fått höjd hyra. Höjningen är en uppgörelse mellan Hyresgästföreningen och ombudet Stadsån.

Bolag som företräds av Stadsån är bland andra Bygg-Göta, Västerstaden och Almlövs.

De inblandade värdarnas bestånd ser väldigt olika ut och därför brukar överenskommelserna ofta vara differentierade. Så även i år. Som hyresgäst kan man därför få en höjning på mellan 0,3 och 0,8 procent, beroende på var man bor. För en enskild fastighet blir det ingen höjning alls.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

– De flesta hyresgäster får en höjning på 0,5–0,6 procent, säger Jan Tompovsky, förhandlare för Hyresgästföreningen.

Föreningens utgångspunkt har varit att årets höjning inte ska vara högre än den i fjol. I fallet Stadsån är uppgörelsen också näst intill identisk med den som gjordes 2016.

Annons

– Vi har varit noga med att påpeka det gynnsamma världsläget, säger Jan Tompowsky.

Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.

För den som har en hyra på 6 000 kronor innebär en höjning med 0,5 procent 30 kronor mer i månaden.

LÄS MER:
Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2017 – hela listan

Annons

 

Läs ocksåBeskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.

 

Pengar i en portmonnä.
Läs också Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.