Annons

Hot ledde till uppsägning

Värmland Bara för att du själv störs av musik, har du inte rätt att hota den som stör dig. Det fick ett par i Värmland erfara då de mister lägenheten.

Grannarna i hyresfastigheten på en centralort i Värmland fick leva på helspänn från förra våren då en kvinna och hennes sambo flyttade in i en prövningslägenhet.

Omgående uppstod enligt hyresvärden problem med störningar för grannar och för ägarna och besökarna till den dansstudio som också ligger i hyreshuset.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Av hyresnämndens handlingar framgår det att kvinnan och hennes sambo fick besök av påverkade personer som vid flera tillfällen stört grannarna både i och utanför fastigheten under dygnets alla timmar.

En natt vaknade en granne av märkliga ljud. Han steg upp och fick se hur någon slängde ut soffdynor och kuddar från balkongen. Senare slängdes även böcker och en toalettsits ut. 

Och så fortsatte det. Polisen fick enligt hyresvärden ofta komma på besök i den aktuella lägenheten då det uppstod bråk mellan paret eller deras påverkade bekanta. Under en och samma dag kom polisen till lägenheten totalt fyra gånger för att reda ut konflikter. 

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Kvinnans sambo ska vid ett sådant tillfälle ha hotat både hyresgäster och poliser med att skjuta dem.

I fastighetens källare finns en dansstudio. En kväll tyckte paret att musiken från danslektionen störde dem. Det fick mannen att gå ner och skrika på dansläraren och eleverna att sänka ljudet. Han lovade att dansstudion skulle ”vara borta inom en vecka”. Han ska sedan ha ringt upp ägaren och uttalat hot.

Allt detta fick hyresvärden att till slut säga upp kvinnan och hennes sambo från lägenheten.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

I hyresnämnden menade paret att hyresvärdens skäl för uppsägning var helt felaktiga: hoten och störningarna som flera hyresgäster, danselever, danslärare och dansstudions ägare vittnat om – hade aldrig ägt rum.

Annons

Det enda som paret medger ska ha hänt, är att polisen varit där. Men endast en gång.

Hyresnämnden valde dock att gå på hyresvärdens linje. Men med hjälp av Hyresgästföreningen, kunde paret få uppskov med avflyttningen för att hinna hitta en ny bostad.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.