HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hot ledde till uppsägning

Värmland Bara för att du själv störs av musik, har du inte rätt att hota den som stör dig. Det fick ett par i Värmland erfara då de mister lägenheten.

Grannarna i hyresfastigheten på en centralort i Värmland fick leva på helspänn från förra våren då en kvinna och hennes sambo flyttade in i en prövningslägenhet.

Omgående uppstod enligt hyresvärden problem med störningar för grannar och för ägarna och besökarna till den dansstudio som också ligger i hyreshuset.

Läs ocksåGymbullret ett gissel för Ewa och hennes grannar – ”Helvetiskt”Ewa Henriksson bor i samma hus som ett av Fitness24Sevens största gym. Hon och grannarna störs av buller från gymmet. Nu tvistar gymkedjan och fastighetsägaren Ernst Rosén i rätten om vems felet är.

Av hyresnämndens handlingar framgår det att kvinnan och hennes sambo fick besök av påverkade personer som vid flera tillfällen stört grannarna både i och utanför fastigheten under dygnets alla timmar.

En natt vaknade en granne av märkliga ljud. Han steg upp och fick se hur någon slängde ut soffdynor och kuddar från balkongen. Senare slängdes även böcker och en toalettsits ut. 

Och så fortsatte det. Polisen fick enligt hyresvärden ofta komma på besök i den aktuella lägenheten då det uppstod bråk mellan paret eller deras påverkade bekanta. Under en och samma dag kom polisen till lägenheten totalt fyra gånger för att reda ut konflikter. 

Läs ocksåKastade vattenballonger och sköt fyrverkerier från lägenheten – kan vräkas efter flera varningarFyrverkerier samt vattenballonger.

Kvinnans sambo ska vid ett sådant tillfälle ha hotat både hyresgäster och poliser med att skjuta dem.

I fastighetens källare finns en dansstudio. En kväll tyckte paret att musiken från danslektionen störde dem. Det fick mannen att gå ner och skrika på dansläraren och eleverna att sänka ljudet. Han lovade att dansstudion skulle ”vara borta inom en vecka”. Han ska sedan ha ringt upp ägaren och uttalat hot.

Allt detta fick hyresvärden att till slut säga upp kvinnan och hennes sambo från lägenheten.

Läs ocksåGrannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

I hyresnämnden menade paret att hyresvärdens skäl för uppsägning var helt felaktiga: hoten och störningarna som flera hyresgäster, danselever, danslärare och dansstudions ägare vittnat om – hade aldrig ägt rum.

Det enda som paret medger ska ha hänt, är att polisen varit där. Men endast en gång.

Hyresnämnden valde dock att gå på hyresvärdens linje. Men med hjälp av Hyresgästföreningen, kunde paret få uppskov med avflyttningen för att hinna hitta en ny bostad.

Läs också Gav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att fly Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.