Annons

Hot ledde till uppsägning

Värmland Bara för att du själv störs av musik, har du inte rätt att hota den som stör dig. Det fick ett par i Värmland erfara då de mister lägenheten.

Grannarna i hyresfastigheten på en centralort i Värmland fick leva på helspänn från förra våren då en kvinna och hennes sambo flyttade in i en prövningslägenhet.

Omgående uppstod enligt hyresvärden problem med störningar för grannar och för ägarna och besökarna till den dansstudio som också ligger i hyreshuset.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Av hyresnämndens handlingar framgår det att kvinnan och hennes sambo fick besök av påverkade personer som vid flera tillfällen stört grannarna både i och utanför fastigheten under dygnets alla timmar.

En natt vaknade en granne av märkliga ljud. Han steg upp och fick se hur någon slängde ut soffdynor och kuddar från balkongen. Senare slängdes även böcker och en toalettsits ut. 

Och så fortsatte det. Polisen fick enligt hyresvärden ofta komma på besök i den aktuella lägenheten då det uppstod bråk mellan paret eller deras påverkade bekanta. Under en och samma dag kom polisen till lägenheten totalt fyra gånger för att reda ut konflikter. 

Annons
Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.

Kvinnans sambo ska vid ett sådant tillfälle ha hotat både hyresgäster och poliser med att skjuta dem.

I fastighetens källare finns en dansstudio. En kväll tyckte paret att musiken från danslektionen störde dem. Det fick mannen att gå ner och skrika på dansläraren och eleverna att sänka ljudet. Han lovade att dansstudion skulle ”vara borta inom en vecka”. Han ska sedan ha ringt upp ägaren och uttalat hot.

Allt detta fick hyresvärden att till slut säga upp kvinnan och hennes sambo från lägenheten.

Läs ocksåHyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronorUppsägning av hyresavtal och tingsrätten i Linköping.

I hyresnämnden menade paret att hyresvärdens skäl för uppsägning var helt felaktiga: hoten och störningarna som flera hyresgäster, danselever, danslärare och dansstudions ägare vittnat om – hade aldrig ägt rum.

Annons

Det enda som paret medger ska ha hänt, är att polisen varit där. Men endast en gång.

Hyresnämnden valde dock att gå på hyresvärdens linje. Men med hjälp av Hyresgästföreningen, kunde paret få uppskov med avflyttningen för att hinna hitta en ny bostad.

Läs också Peter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner Bovärden Henrik inspekterade spis – blev hotad med kniv: "Tänkte på min familj" Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.