HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hot om vite för långsam värd

Göteborg Slipa golven och måla om lägenheten senast i sommar, annars blir det vite på 20 000 kronor. Det kräver hyresnämnden av en privat hyresvärd i Torp.
Att flytta hemifrån är spännande - med rätt färg känns hemmet som ditt
Foto: Pixabay
Lite egen färg kommer få dig att känna dig mer hemma.

Det var redan förra året som ett hushåll i Torp först fick hjälp av hyresnämnden att sätta press på sin värd, Fastighetsförvaltning Alfhild Johanson. Enligt beslutet skulle värden åtgärda en rad brister i lägenheten.

Bland annat behövde parkettgolven slipas i vardagsrummet, matsalen och hallen. Värden skulle också måla om såväl tak som väggar, lister och dörrkarmar i de flesta rum. I uppdraget ingick också att åtgärda, eller helt byta ut, innerdörrarna i lägenheten.

Läs ocksåKräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000Hyresvärden ville renovera badrummet till ett normalt standardutseende. Men hyresgästerna ville att det skulle återställas som det såg ut innan branden.

Redan då ansåg hyresgästerna att kraven borde kopplas till hot om vite. Hyresvärden var inte ens på plats i hyresnämnden, utan meddelade via brev att jobbet skulle utföras i samband med en planerad renovering om några år. Enligt Hyresgästföreningen, som agerat ombud, har det varit svårt att få till en dialog med värden.

Nu har paret på nytt vänt sig till hyresnämnden eftersom ingenting har hänt. Denna gång lägger nämnden på ett hot om vite på 20 000 kronor om värden inte gör rätt för sig senast sista juli i år.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Kvinnans klagorop fick granne att flytta – nu vräks hon själv Levde i kaos utan el och nycklar – nu tvingas kvinnan bort från lägenheten Mögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten Gunilla och Karl-Evert uppsagda på grund av Sotis kiss: ”Överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.