HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hotade skära halsen av granne efter tvist om tvättid – sägs upp

Göteborg Göteborgaren blev uppsagd efter hot och störningar, och hoppades få en ny chans. Men när hans fall togs upp av hovrätten hade han hunnit missa tre månadshyror. Nu måste han flytta.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Mannen ska ha hotat med att skära halsen av en granne efter en tvist om en tvättid. Han ska även ha hotat värden. Vid ett tillfälle fick polisens insatsstyrka slå in lägenhetsdörren och gripa hyresgästen i hans hem. Mannen ska även ha synts utanför hyreshuset med en pistol som skymtade under kläderna.

Hem & Hyra har tidigare berättat om hyresgästen i nordvästra Göteborg som stört sina grannar vid upprepade tillfällen genom åren.

Hyresvärden har flera gånger uppmanat mannen att dämpa sig, sedan grannar klagat på stökiga besökare, hög musik och oväsen nattetid.

Läs ocksåBlåste folk med hyreserbjudande - åker ur sin lägenhet för gott

Men det hjälpte inte. För två år sedan fick hyresvärden nog och sade upp kontraktet.

Först blev det lugnare i huset. Men snart eskalerade situationen rejält. Bland annat ska mannen ha hotat med att skära halsen av en granne efter en tvist om en tvättid. Han ska även ha hotat värden.

Bråk, misshandel och skadegörelse gav både polis, räddningstjänst och ambulans anledning att åka till adressen. Vid ett tillfälle fick polisens insatsstyrka slå in dörren och gripa hyresgästen i hans hem.

Läs ocksåKom inte överens: HMK får avgöra hyran i Nyköping

I samband med att ärendet hamnade i hyresnämnden ska mannen även ha synts utanför hyreshuset med en pistol som skymtade under kläderna.

Hyresnämnden ansåg att grannarna och fastighetsägaren hade fått stå ut med mer än man kan begära. Hoten bedömdes som särskilt allvarliga.

Men hyresgästen behöver sin bostad, och tog hjälp av Hyresgästföreningen för att överklaga till hovrätten.

Läs ocksåNyköpingshem sa nej till medlingsförslag

Han menar att han har kämpat mot ett drogberoende, och att han numera har tagit tag i sitt liv.

Men de argumenten hjälpte inte hos hovrätten. Hyresvärden kunde nämligen vid det laget visa att mannen under väntetiden missat att betala tre månadshyror.

Att betala hyran i tid är en grundläggande skyldighet som hyresgäst, slår hovrätten fast. Därmed prövar rätten inte ens om det finns övriga skäl till att mannen skulle kunna få bo kvar.

Han måste flytta ut omedelbart.

Läs också Grannar i Majorna stöttar varandra i coronatider Bedragare vägrar flytta – fortsätter blåsa bostadssökande

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.