HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst hotade och störde – sägs upp

Göteborg Göteborgaren hotade, störde och skapade allmän oro i grannskapet. Händelserna är så allvarliga att han måste flytta enligt hyresnämnden. Men mannen har en annan bild av läget.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Familjen har stört grannarna, men Hyresnämnden anser att det inte är rimligt att vräka en fembarnsfamilj.

Sedan 2016 har en hyresgäst i nordvästra Göteborg stört omkringboende upprepade gånger. Till en början handlade det mestadels om hög musik och oväsen under sena kvällar, nätter och tidiga morgnar. Hans besökare har också fört liv utanför hyreshuset.

Hyresvärden skickade flera uppmaningar om bättring. Det bet inte. Först när värden sa upp hyresavtalet, i april 2017, blev det lugnt – tillfälligt.

Läs ocksåSkrikande hyresgäst måste flytta

Från augusti 2017 har hyresgästen inte bara fortsatt med störningarna, de har förvärrats. Det har varit bråk, misshandel, skadegörelse i och utanför lägenheten, sopor har lämnats trappuppgång och källare. Polis, räddningstjänst och ambulans har varit på plats.

Hyresgästen har också hotat både sin hyresvärd och en granne – den senare skulle han skära halsen av efter en dispyt om en tvättid. Dessutom syntes mannen till utanför flerbostadshuset med en pistol under kläderna i samband med att hyresnämnden tog upp ärendet första gången, i december 2017.

De senaste åren har mannen också varit sen med hyran tre gånger.

Läs ocksåSkickade hundratals klagomål – var nära att mista bostadenHänder skriver på tangentbord.

Hyresgästen anser inte att störningarna varit så allvarliga och skyller oredan på att han varit deprimerad och hamnat i ett drogberoende. Nu har han fått tid att tänka och har tagit tag i sitt liv och hoppas att få fast jobb när en provanställning löper ut. Att hyran varit sen beror på att han saknar en nyckel till postfacket, inte att han saknar betalningsförmåga

Enligt egen uppgift har han varit drogfri sedan i februari.

Men hyresnämnden sätter större tilltro till vittnesmål från grannar och hyresvärd. De har stått ut med mer än vad man ska behöva tåla.

Läs ocksåFörlorar hyreskontraktet efter bråk med ex-manförlorar hyreskontraktet

Hyresnämnden ser särskilt allvarligt på hoten. Och även om mannen tycks vara på rätt väg i livet så har han spelat hög musik, hotat en granne och påträffats utslagen utanför lägenheten efter att han ska ha varit drogfri.

Mannen måste omedelbart måste flytta beslutade hyresnämnden i somras.

Men hyresgästen behöver sin bostad och har överklagat till Svea hovrätt. Ärendet är under beredning och det är ännu oklart när ett beslut kommer att fattas.

Läs också Nerkylda grannar tvingades lyssna på opera hela natten Uppgifter om sprit, naket och kiss räckte inte – man får bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.