Annons

Hyresgäst hotade och störde – sägs upp

Göteborg Göteborgaren hotade, störde och skapade allmän oro i grannskapet. Händelserna är så allvarliga att han måste flytta enligt hyresnämnden. Men mannen har en annan bild av läget.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Familjen har stört grannarna, men Hyresnämnden anser att det inte är rimligt att vräka en fembarnsfamilj.

Sedan 2016 har en hyresgäst i nordvästra Göteborg stört omkringboende upprepade gånger. Till en början handlade det mestadels om hög musik och oväsen under sena kvällar, nätter och tidiga morgnar. Hans besökare har också fört liv utanför hyreshuset.

Hyresvärden skickade flera uppmaningar om bättring. Det bet inte. Först när värden sa upp hyresavtalet, i april 2017, blev det lugnt – tillfälligt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Från augusti 2017 har hyresgästen inte bara fortsatt med störningarna, de har förvärrats. Det har varit bråk, misshandel, skadegörelse i och utanför lägenheten, sopor har lämnats trappuppgång och källare. Polis, räddningstjänst och ambulans har varit på plats.

Hyresgästen har också hotat både sin hyresvärd och en granne – den senare skulle han skära halsen av efter en dispyt om en tvättid. Dessutom syntes mannen till utanför flerbostadshuset med en pistol under kläderna i samband med att hyresnämnden tog upp ärendet första gången, i december 2017.

De senaste åren har mannen också varit sen med hyran tre gånger.

Annons
Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.

Hyresgästen anser inte att störningarna varit så allvarliga och skyller oredan på att han varit deprimerad och hamnat i ett drogberoende. Nu har han fått tid att tänka och har tagit tag i sitt liv och hoppas att få fast jobb när en provanställning löper ut. Att hyran varit sen beror på att han saknar en nyckel till postfacket, inte att han saknar betalningsförmåga

Enligt egen uppgift har han varit drogfri sedan i februari.

Men hyresnämnden sätter större tilltro till vittnesmål från grannar och hyresvärd. De har stått ut med mer än vad man ska behöva tåla.

Läs ocksåLämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningarHyresgästen lät kranarna spola i både kök och badrum och orsakade flera rejäla översvämningar där vattnet rann ner även till grannarna.

Hyresnämnden ser särskilt allvarligt på hoten. Och även om mannen tycks vara på rätt väg i livet så har han spelat hög musik, hotat en granne och påträffats utslagen utanför lägenheten efter att han ska ha varit drogfri.

Annons

Mannen måste omedelbart måste flytta beslutade hyresnämnden i somras.

Men hyresgästen behöver sin bostad och har överklagat till Svea hovrätt. Ärendet är under beredning och det är ännu oklart när ett beslut kommer att fattas.

Läs också Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tv-tittande kvinna stör grannarnas nattsömn – kan tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.