Annons

Hyran klar för närmsta två åren hos Vimarhem

Kalmar Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Vimarhem är nu klara. Hyrorna höjs med 0,7 procent från 1 april 2017 och från 1 april 2018 höjs de med 0,65 procent.

Hyreshöjningen på 0,7 procent innebär att en lägenhet som i dag har en månadshyra på 5 000 kronor får en höjning med 35 kronor per månad.

– Enligt Hyresgästföreningens bedömning ligger höjningen på en nivå som kommer att göra det möjligt för bolaget att erbjuda ett fungerande underhåll och en god service till hyresgästerna. Samtidigt som ekonomin på längre sikt kan stärkas, vilket också gynnar hyresgästerna, säger Erik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bostadsbolaget hade yrkat på en höjning med 1,65 procent.

– Vi är i linje med landet och för övrigt går Vimarhems ekonomi bättre i och med migrations- och flyktingfrågan. Vi har ingen inflation och lågt ränteläge. Sedan kan man alltid diskutera att den skulle upp mer, men vi ser på de bostadsbolag som strandat i förhandlingarna, som Kinda. Där man fick 0,76. Det är inga pengar att bråka om. Hultsfred hade 0,67. Det är så här det blir, säger Vimarhems vd Jan Erixon till Dagens Vimmerby.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.