Annons

Hyrde ut svart i tre år – förlorar kontraktet

Halmstad I tre år har Halmstadkvinnan olovligen hyrt ut sin lägenhet. Det slår hyresnämnden fast. Vittnesmål från grannar fäller avgörandet.
Foto: Gry Ellebjerg

Frågan som hamnade på hyresnämnden i Göteborgs bord var som så:
1. Enligt hyresvärden hyr kvinnan ut sin lägenhet till en annan familj och har därför sagts upp. Själv har hon flyttat till sin man i en annan stad.
2. Kvinnan fortsätter att bo kvar och menar att hon han har inneboende. Hon är ofta hos sin man på grund av barnen. Mannen är dömd för kvinnofridskränkning mot henne och det är av yttersta vikt att hon får behålla sin lägenhet då han kan bli våldsam igen.

Det som fällde avgörandet var vittnesmål från grannar som berättade att redan för tre år sedan tömde kvinnan lägenheten, förrådet och en annan familj flyttade in. Varken kvinnan eller hennes man har sedan dess setts till. I oktober förra året fick kvinnan en rättelseanmaning, en uppmaning om att rätta till förhållandet men så skedde inte.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresnämnden i Göteborg skriver i sitt beslut att inget tyder på att grannarna har lämnat ”osanna uppgifter om detta eller dragit felaktiga slutsatser”.

Annons

Kvinnan förlorar sitt kontrakt och beslutet betyder att om hon inte flyttar självmant kan hon avhysas.

Läs mer: Värdens bevis: fotograferad brevlåda

Annons
Läs ocksåKvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuldHyreslagen och ett trapphus
Läs också Spelmissbruk ingen ursäkt – familj vräks Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.