HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrde ut svart i tre år – förlorar kontraktet

Halmstad I tre år har Halmstadkvinnan olovligen hyrt ut sin lägenhet. Det slår hyresnämnden fast. Vittnesmål från grannar fäller avgörandet.
Foto: Gry Ellebjerg

Frågan som hamnade på hyresnämnden i Göteborgs bord var som så:
1. Enligt hyresvärden hyr kvinnan ut sin lägenhet till en annan familj och har därför sagts upp. Själv har hon flyttat till sin man i en annan stad.
2. Kvinnan fortsätter att bo kvar och menar att hon han har inneboende. Hon är ofta hos sin man på grund av barnen. Mannen är dömd för kvinnofridskränkning mot henne och det är av yttersta vikt att hon får behålla sin lägenhet då han kan bli våldsam igen.

Det som fällde avgörandet var vittnesmål från grannar som berättade att redan för tre år sedan tömde kvinnan lägenheten, förrådet och en annan familj flyttade in. Varken kvinnan eller hennes man har sedan dess setts till. I oktober förra året fick kvinnan en rättelseanmaning, en uppmaning om att rätta till förhållandet men så skedde inte.

Läs ocksåUrinlukt och ylande hundar kan kosta kontraktet

Hyresnämnden i Göteborg skriver i sitt beslut att inget tyder på att grannarna har lämnat ”osanna uppgifter om detta eller dragit felaktiga slutsatser”.

Kvinnan förlorar sitt kontrakt och beslutet betyder att om hon inte flyttar självmant kan hon avhysas.

Läs mer: Värdens bevis: fotograferad brevlåda

Läs ocksåBlåste folk med hyreserbjudande - åker ur sin lägenhet för gott
Läs också I Halland finns många sommarjobb hos hyresvärden Sommarjobbet blev en fullträff Kvinnan bodde nästan gratis – lät den inneboende betala hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.