Annons

Värdens bevis: fotograferad brevlåda

Halmstad Kvinnan bor med sin man i en annan stad medan hon hyr ut sin lägenhet i andra hand, menar värden. Det är inte sant, enligt henne. Det är hon till och med förbjuden att göra.
Foto: Pixabay/Gry Ellebjerg
Makens brevlåda med båda makarnas namn på anser värden bevisar att kvinnan bor där och därmed ska hon förlora kontraktet. Bilden på brevlådan är tagen i ett annat sammanhang.

Till synes ett ganska enkelt fall, enligt hyresvärdens handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Göteborg. Kvinnan bor med sin man och barn på en adress i en annan stad medan hon otillåtet hyr ut sin lägenhet i Halmstad. Därför har hon sagts upp och måste flytta.

Som bevis har värden bland annat fotograferat av mannens brevlåda där också kvinnans namn står. De visar också på att Halmstadhyran betalas av maken. Bostadsbolagets personal och grannars vittnesmål styrker att det bor en annan familj i lägenheten och även att det har förekommit störningar från den.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Inte alls så lätt, menar dock kvinnans ombud som också är familjerättssocionom. Han har haft kontakt med paret en längre tid och berättar att familjesituationen är mycket komplex och i botten ligger en dom om kvinnofrid där paret är förbjudna att bo under samma tak. Barnen, som vissa bor hos mamma och andra hos pappa, har dock rätt till att träffa båda sina föräldrar och därför träffas paret regelbundet, ofta i mannens bostad.

Annons

Vidare menar ombudet att kvinnans namn står på postlådan av praktiska skäl, helt enkelt för att post som rör hela familjen ska komma fram, deras barn bor på båda adresserna. Makarna har också gemensam ekonomi och hyresbetalningarna görs därför i mannens namn.

Att en annan familj ska bo i Halmstadlägenheten nekar kvinnan till. Ibland har hon besök och det händer att folk sover över.

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Enligt ombudet ligger det en latent risk för att brott mot kvinnofrid kan och att det är mycket viktigt att kvinnan får behålla sin lägenhet.

Annons

Nu får hyresnämnden besluta om värden har rätt att säga upp kvinnan eller om omständigheterna är sådana att hon ska få bo kvar.

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.