HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresförhandlingar klara med Västerviks Bostad

Kalmar Västerviks Bostads AB ville höja hyran med 2, 5 procent. Men efter förhandlingarna landade höjningen på 1,8 procent. För hyresgästerna kan det innebär att planerade lägenhetsrenoveringar skjuts på framtiden.

Från den 1 mars 2019 höjs hyrorna hos Västerviks Bostads AB med 1,8 procent. Uppgörelsen sträcker sig över två år och innebär även att hyrorna höjs med 1,8 procent från den 1 mars 2020.

Uppgörelsen med Hyresgästföreningen innebär att en lägenhet som tidigare kostade 5 000 kronor i månaden nu får en hyra på 5 090 kronor. Efter nästa års justering har samma lägenhet en hyra på 5 182 kr.

Läs ocksåHyresgäster i Nybro bjuds på teater

Anledningen till hyreshöjningen är höjda priser på fjärrvärme, fasta och rörliga kostnader för el, ökade personalkostnader och ökade kostnader för reparationer och fastighetsskötsel.

Bolaget hade yrkat på en höjning med 2,5 procent. Sven-Åke Lindberg, vd på Västerviks Bostads AB, är nöjd med att det blev en två-årsuppgörelse. Men det faktum att bolaget tvingades backa på 0,7 procentenheter, kan ge konsekvenser för hyresgästerna.

– Planerade insatser kan komma att förskjutas, exempelvis stambyten, konstaterar han.

Läs ocksåNy granskning: Bra betyg och trångbodd - fullt möjligt

 

P-platser, garage och carportar lämnas med oförändrad hyra både 2019 och 2020. Lokaler med förhandlingsordning höjs, likt bostäder, med 1,8 procent 2019 och 2020.

Läs också Dom: Ersättningslägenhet får vara mindre och dyrare Lilafärgat hår gav skadestånd Ny styrelse efter skakig tid

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.