Annons

Hyresförhandlingar klara med Västerviks Bostad

Kalmar Västerviks Bostads AB ville höja hyran med 2, 5 procent. Men efter förhandlingarna landade höjningen på 1,8 procent. För hyresgästerna kan det innebär att planerade lägenhetsrenoveringar skjuts på framtiden.

Från den 1 mars 2019 höjs hyrorna hos Västerviks Bostads AB med 1,8 procent. Uppgörelsen sträcker sig över två år och innebär även att hyrorna höjs med 1,8 procent från den 1 mars 2020.

Uppgörelsen med Hyresgästföreningen innebär att en lägenhet som tidigare kostade 5 000 kronor i månaden nu får en hyra på 5 090 kronor. Efter nästa års justering har samma lägenhet en hyra på 5 182 kr.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Anledningen till hyreshöjningen är höjda priser på fjärrvärme, fasta och rörliga kostnader för el, ökade personalkostnader och ökade kostnader för reparationer och fastighetsskötsel.

Annons

Bolaget hade yrkat på en höjning med 2,5 procent. Sven-Åke Lindberg, vd på Västerviks Bostads AB, är nöjd med att det blev en två-årsuppgörelse. Men det faktum att bolaget tvingades backa på 0,7 procentenheter, kan ge konsekvenser för hyresgästerna.

– Planerade insatser kan komma att förskjutas, exempelvis stambyten, konstaterar han.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

 

Annons

P-platser, garage och carportar lämnas med oförändrad hyra både 2019 och 2020. Lokaler med förhandlingsordning höjs, likt bostäder, med 1,8 procent 2019 och 2020.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.