Annons

Hyresförhandlingarna klara för Hemblas hyresgäster

Tranås Hemblas hyresgäster i Tranås får en hyreshöjning på 1,5 procent. Det blev klart när bostadsbolaget Hembla i Tranås och Hyresgästföreningen nyligen nådde en överenskommelse efter en lång förhandling. 

Förhandlingarna mellan Hembla och Hyresgästföreningen påbörjades redan i februari. Hembla yrkade på en höjning på 3,2 procent, men överenskommelsen landade slutligen på 1,5 procent.

– Det har tagit tid att nå en överenskommelse, men vi är nöjda med resultatet, säger Simon Brehmer, förhandlare på Hyresgästföreningen. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyreshöjningen för Hemblas hyresgäster är lägre än hyreshöjningen rent generellt i Tranås, som landat på 2,5 procent för 2019

Hyresgästföreningens argument för den låga hyreshöjningen för Hemblas hyresgäster handlar om hyresvärdens bristande förvaltningskvalitét. 

Annons

– Vår bild är att de har brister när gäller underhåll och underhållsplan, säger Simon Brehmer. 

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Hembla har 732 lägenheter i Tranås som nu berörs av hyreshöjningen för 2019. Hyreshöjningen gäller från och med den första april i år. Den nya hyran börjar gälla den första oktober. Dessutom kommer höjningen från första april aviseras retroaktivt från först oktober och sex månader framåt.

Överenskommelsen med Hembla innebör inte bara en hyreshöjning. Hembla får även en bakläxa när det gäller flera områden.  De måste förbättra rrappstädning genom en checklista i varje trapphus. De måste även göra en översyn av tvättstugorna så de uppfyller kraven om överenskommen standard.

Annons

Hem&Hyra har sökt Hemblas förhandlare. 

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.