HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäst åtalas för cannabisodling i förråd

Uppsala På måndag inleds rättegången mot en man som misstänks ha odlat cannabis i ett förråd i sin hyresfastighet. Han ska ha sålt ungefär ett kilo knark i månaden.

Mannen misstänks för grovt narkotikabrott. Enligt åtalet har han kunnat odla cannabis ostört i sin hyresfastighet mellan hösten 2011 och hösten 2012. På affärerna ska 32-åringen ha tjänat ungefär 600000 kronor.
Historien rullades upp efter att Uppsalahems personal inte kunde komma in i städskrubben, som enligt åklagaren inte användes särskilt ofta.

–Någon hade helt enkelt bytt ut låskolvarna, så de fick bryta upp dörren. När de såg vad som hade hänt ringde de polisen, säger kammaråklagare Maja Kullinger.

Annons
Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

I städförrådets båda rum fanns cannabisplantor, ett tiotal i varje. I sitt förråd i källaren förvarade mannen utrustning som han behövde för narkotikaframställningen.

– Det finns ingenting som tyder på att han använt narkotikan för eget bruk, utan det har handlat om ren affärsverksamhet, säger Maja Kullinger.

Annons
Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Kvinnas lägenhet var knarkcentral : ”Chockad, ledsen och besviken” Systrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.