HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst ertappad på Facebook

Eslöv Enligt värden drog hyresgästen till Spanien för att jobba och hyrde ut sin lägenhet i andra hand utan tillstånd. Nu sägs hyresgästen upp från sin bostad.
Foto: Gry Ellebjerg

Allt uppdagades när fastighetsskötaren tog emot en felanmälan av en person som hade ett annat namn än förstahandshyresgästen. När värden undersökte saken vidare kunde de konstatera att två okända personer var folkbokförda på adressen. De tittade även på förstahandshyresgästens Facebooksida och kunde följa förstahandshyresgästens jobbaktiviteter i Spanien.

Ett rättelsebrev skickades ut till förstahandshyresgästen men då denne inte svarat har hyresvärden ansökt om uppsägning av kontraktet till den 14 maj. Hyresgästen har inte inkommit med något yttrande. Nu ska hyresnämnden i Malmö ta sig an ärendet. Något sammanträdes datum är ännu inte utsatt.

Läs ocksåNu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"En man och en kvinna i ett fönster visar två plastbyttor med mat.
Läs också Hård kritik mot höga hyreskrav i omsorgsboenden - "Vansinne" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Systrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.