Annons

Hyresgäst fick rätt mot bostadsrättsförening

Malmö Kvinnan var missnöjd med sitt boende och gick med Hyresgästföreningens hjälp till hyresnämnden. Ett år senare har hon fått igenom majoriteten av sina krav.

Det fanns en rad brister i fastigheten, ansåg kvinnan och anmälde detta till värden, en bostadsrättsförening på Rosengård. Hon mötte motstånd och tog då hjälp av Hyresgästföreningen.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Det handlar bland annat om ett slitet parketgolv, ett trasigt spisvred, en bristfällig tvättstuga och att kvinnan inte haft tillgång till tvättstugebokning eller cykelrum.

Annons

Nämnden snörade på skorna och gjorde ett eget besök hemma hos kvinnan och nu får hon genom flera av sina krav. Föreningens inställning var att hyresgästen själv hade orsakat några av bristerna inne i lägenheten. Men nämnden går på Hyresgästföreningens linje  – det handlar om ett helt normalt slitage. Enligt åtgärdsföreläggandet ska föreningen åtgärda golvet och spisen.

Under året som gått sedan kvinnans första klagomål har bostadsföreningen hunnit svänga och redan åtgärdat andra brister, fem av totalt tolv. Kvinnan får dock fortsätta att klara sig utan bastu och cykelrum. Nämnden anser att det inte gått bevisa att detta faktiskt ingår i hennes hyresavtal.

Annons
Läs ocksåTog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad”Bostadsrättsföreningen krävde en hyreshöjning på upp till 28 procent. Men flera hyresgäster vägrade gå med på det.
Läs också Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal" Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Ministern pressas om problem för BRF-hyresgäster: ”Djupt problematiskt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.