HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst hotade bostadsbolagets vd – nu tvingas han lämna sin lägenhet

Malmö Bråk med personal på en flyttfirma ledde till en uppsägning av mannens hyreskontrakt. Då började han hota bostadsbolaget MKB:s personal. Nu har hyresnämnden kommit fram till att mannen inte längre kan bo kvar.

Det ska under lång tid har varit stökigt runt hyresgästen som bott på Möllevången i centrala Malmö med bråk och hög musik. I höstas blev mannen uppsagd från sin lägenhet efter att ha hamnat i konflikt med några flyttgubbar som hjälpte en granne.

Efter detta eskalerade situationen och mannen började dödshota personer som arbetade hos hans hyresvärd, det kommunala bostadsbolaget MKB. Han ringde bland annat upp kundtjänsten, ifrågasatte uppsägningen och hotade personen som svarade. Mannen talade även in hot på en telefonsvarare som tillhörde bolagets vd och sökte upp henne personligen. Det visar uppgifter i polisens förundersökning.

Läs ocksåNedlagda skolor och sporthallar – så gör Norrland plats för ukrainska flyktingar

Efter incidenterna spred sig oron och MKB kände sig tvingade att höja säkerheten för sina anställda med personlarm och väktare på plats på huvudkontoret.

Dömdes i tingsrätten för en rad hot

Mannen dömdes i maj i år i tingsrätten mot sitt nekande till skyddstillsyn och skadestånd för flera fall av olaga hot och ofredande. Han döms även för två tillfällen då han burit kniv på offentliga platser. I bakgrunden finns alkoholmissbruk och psykisk ohälsa, enligt domstolens handlingar.

Tingsrätten valde dock att fria honom för hot mot personal på flyttfirman efter att personen som utsattes tonat ner det hela. Polisutredningen visar att händelsen hade sin grund i flyttfirmans arbetskläder, en t-shirt med antirasistisk symbolik. Under förhandlingen i domstolen har rätten ”hållit syn” över tröjan. Hyresgästen har berättat att han tolkat denna som en nazistisk symbol och blivit provocerad.

Läs ocksåRyskfödda Olga hjälper utan att tveka flyktingarna från Ukraina - "Vi har samma DNA"

Nu tvingas mannen lämna sin lägenhet efter beslut i hyresnämnden, grundat i hoten och ofredandet av MKB:s personal som han dömts för. Nämnden skriver att hyresgästen har ”brustit i det som krävs för att iaktta gott skick inom fastigheten” och att han därför inte längre kan bo kvar.

Läs också Lägenhetshallick döms till fängelse – viktigt rättsfall för alla hyresgäster Ombildningsdebatt i Göteborg: får inte bli som Stockholm Mardrömsgrannen: våldgästade och slog sönder dörrar med hammare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.