HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst hotade bostadsbolagets vd – nu tvingas han lämna sin lägenhet

Malmö Bråk med personal på en flyttfirma ledde till en uppsägning av mannens hyreskontrakt. Då började han hota bostadsbolaget MKB:s personal. Nu har hyresnämnden kommit fram till att mannen inte längre kan bo kvar.

Det ska under lång tid har varit stökigt runt hyresgästen som bott på Möllevången i centrala Malmö med bråk och hög musik. I höstas blev mannen uppsagd från sin lägenhet efter att ha hamnat i konflikt med några flyttgubbar som hjälpte en granne.

Efter detta eskalerade situationen och mannen började dödshota personer som arbetade hos hans hyresvärd, det kommunala bostadsbolaget MKB. Han ringde bland annat upp kundtjänsten, ifrågasatte uppsägningen och hotade personen som svarade. Mannen talade även in hot på en telefonsvarare som tillhörde bolagets vd och sökte upp henne personligen. Det visar uppgifter i polisens förundersökning.

Läs ocksåBrandskyddet underkänns i tusentals radhus i NorrlandEn eldhärjad radhuslänga med uppsamlat bråte efter branden på gräsmattan framför.

Efter incidenterna spred sig oron och MKB kände sig tvingade att höja säkerheten för sina anställda med personlarm och väktare på plats på huvudkontoret.

Dömdes i tingsrätten för en rad hot

Mannen dömdes i maj i år i tingsrätten mot sitt nekande till skyddstillsyn och skadestånd för flera fall av olaga hot och ofredande. Han döms även för två tillfällen då han burit kniv på offentliga platser. I bakgrunden finns alkoholmissbruk och psykisk ohälsa, enligt domstolens handlingar.

Tingsrätten valde dock att fria honom för hot mot personal på flyttfirman efter att personen som utsattes tonat ner det hela. Polisutredningen visar att händelsen hade sin grund i flyttfirmans arbetskläder, en t-shirt med antirasistisk symbolik. Under förhandlingen i domstolen har rätten ”hållit syn” över tröjan. Hyresgästen har berättat att han tolkat denna som en nazistisk symbol och blivit provocerad.

Läs ocksåNär prepping kostar skjortan klarar grannarna krisen ihopBildmontage med en krislåda fylld av saker som nödradio och stormkök. Intill två kvinnor som förbereder mat vid ett bord.

Nu tvingas mannen lämna sin lägenhet efter beslut i hyresnämnden, grundat i hoten och ofredandet av MKB:s personal som han dömts för. Nämnden skriver att hyresgästen har ”brustit i det som krävs för att iaktta gott skick inom fastigheten” och att han därför inte längre kan bo kvar.

Läs också Råttinvasion drabbar hyresgäster i Kiruna - "Det värsta hittills i min karriär" Macheteman bar kniv i domstolen – terrorn fick grannar att flytta Satte skräck i sitt hyreshus – livrädda grannar vägrade vittna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.