Annons

Ställde ut mat i trappuppgången – kan bli av med sin lägenhet

Helsingborg Hyresgästen ska ha ställt ut mat i trapphuset, på innegården och på gatan utanför lägenheten. Värden anser att maten kan dra till sig skadedjur och utgöra en fara för fastigheten. Nu uppmanas hyresgästen att flytta.
Foto: Pixabay
Hyresgästen kan få lämna sin lägenhet på grund av att grytor satts ut i bland annat trappuppgången.

Hyresgästen hyr en tvårummare i Helsingborg sedan 2006 av en privat värd. Enligt värden ska grannarna ha klagat på att hyresgästen ställer ut mat utanför lägenheten i skålar, kastruller eller i plastpåsar. Hyresvärden anser att maten kan dra till sig skadedjur och skickade en varning till hyresgästen som uppmanades att sluta med beteendet. Men enligt värden har ingen förändring skett. Därför har kontraktet nu sagts upp och ärendet ligger för beredning i hyresnämnden i Malmö.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.