HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäster vill ha natthärbärge

Dalarna Den lokala hyresgästföreningen i Marnäs skriver till kommunen och kräver ett natthärbärge. Hemlösa människor försöker undkomma kylan och utnyttjar källare och förråd som sovplats och ett natthärbärge skulle göra både dem och hyresgästerna tryggare menar föreningen.
Foto: Per-Erik Jäderberg
Den lokala hyresgästföreningen i Marnäs kräver att kommunen inrättar ett natthärbärge. (Arkivbild)

Ett drygt tiotal hemlösa i Ludvika som tidigare sovit i gamla bilar har börjat söka sig in i källare och förråd bland annat i bostadsområdet Marnäs. Även på Högberget har det förekommit att människor utan bostad sovit över i tomma utrymmen.

I sitt brev till kommunen skriver den lokala hyresgästföreningen att hyresvärden skärpt sin bevakning men att det inte löser problemen, de hemlösa har fortfarande ingenstans att bo.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

– Det är viktigt att det blir ett ställe som ligger centralt. De här människorna har ju inte möjlighet att resa utanför stan för att få en sovplats, säger ordförande i Ludvikaföreningen Bo Fredén till Hem & Hyra.

Annons

Hyresgästföreningen i Ludvika har kontaktat Verdandi, Länkarna och andra organisationer för att ytterligare lägga kraft bakom kraven på ett natthärbärge och även skrivit insändare i lokaltidningarna.

– Vi har ännu inte hört ett ord från kommunen och det brådskar. Det har redan varit brandtillbud och det oroar så klart, säger Bo Fredén.

Annons
Läs ocksåSaneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders

 

Läs också Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten Coliving-förespråkare vill ha utredning – vänder sig till regeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.