HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen tar Blötberget till hyresnämnden igen

Dalarna Den sorgliga följetongen i Blötberget fortsätter. Eftersom det inte finns någon förvaltning värd namnet går Hyresgästföreningen nu till hyresnämnden ännu en gång.

Det finns ingen fungerande organisation för förvaltningen av hyresfastigheterna i Blötberget. När hyresgästerna anmäler fel enligt de anvisningar de fått av sin hyresvärd händer ingenting. Därför går nu Hyresgästföreningen ännu en gång till hyresnämnden.

– Vi lämnade in en begäran om förvaltningsföreläggande i förra veckan. Den ordinarie förvaltaren är sjukskriven och någon ersättare syns inte till, säger Sandra Appelgren, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Läs ocksåMiljonutdelning till trots - Svalövsbostäder höjer hyran mer än andra

Det är inte första gången ägarna till fastigheterna i Blötberget dras till hyresnämnden. Senast det skedde var i oktober då en förlikning skedde. Men problemen har alltså fortsatt och ägarbolaget har också haft stora ekonomiska problem.

Hem & Hyra har inte lyckats nå företrädare för hyresvärden Blötbergets fastigheter.

Läs också Urinlukt och ylande hundar kan kosta kontraktet De lär känna Sverige med nål och tråd Kvinnan bodde nästan gratis – lät den inneboende betala hyran Coronavirus stoppar värvare – föreningen tappar medlemmar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.