HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen tar Blötberget till hyresnämnden igen

Dalarna Den sorgliga följetongen i Blötberget fortsätter. Eftersom det inte finns någon förvaltning värd namnet går Hyresgästföreningen nu till hyresnämnden ännu en gång.

Det finns ingen fungerande organisation för förvaltningen av hyresfastigheterna i Blötberget. När hyresgästerna anmäler fel enligt de anvisningar de fått av sin hyresvärd händer ingenting. Därför går nu Hyresgästföreningen ännu en gång till hyresnämnden.

– Vi lämnade in en begäran om förvaltningsföreläggande i förra veckan. Den ordinarie förvaltaren är sjukskriven och någon ersättare syns inte till, säger Sandra Appelgren, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Läs ocksåStora skillnader på hur kommunerna hanterar Sveriges värsta värd

Det är inte första gången ägarna till fastigheterna i Blötberget dras till hyresnämnden. Senast det skedde var i oktober då en förlikning skedde. Men problemen har alltså fortsatt och ägarbolaget har också haft stora ekonomiska problem.

Hem & Hyra har inte lyckats nå företrädare för hyresvärden Blötbergets fastigheter.

Läs också Därför är det svårt att stoppa värstingvärdarna Anklagades för allvarliga störningar – därför får hyresgästen behålla kontraktet Historiskt medlemstapp för Hyresgästföreningen – men optimismen spirar Så påverkade pandemin medlemsantalet i Mellansverige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.