Annons

Hyreshöjningar i Sollefteå och Kramfors

Västernorrland Årets hyror är nu satta för hyresgäster i Solatum och Krambo. Dessutom justerar privata fastighetsbolaget Balder också hyran från 1 april.
Foto: Åsa Eriksson
Hyran upp för Solatums hyresgäster.

Kommunalägda bostadsbolaget Solatum har kommit överens med Hyresgästföreningen att flytta datum för de årliga hyreshöjningarna. Från 1 mars till 1 april.
2017 års höjning den 1 april blir 0,92 procent för hyresgästerna i Sollefteå.
Med vissa undantag, som exempelvis studentlägenheterna på Prästbordsvägen 7, Långgatan, Hågestavägen och Sportgränd som istället höjs med 2 procent.
Solatum höjer även hyran för garage och motorvärmarplatser med 10 kronor per månad.

I Kramfors har Krambo tecknat ett tvåårsavtal med Hyresgästföreningen. Bostadsbolaget har också valt att flytta hyreshöjningsdatum till 1 april.
Höjningen för 2017 blir 0,99 procent generellt. Undantaget Hällgumsgatan, där kvarteret Uttern får en höjning utöver det generella påslaget med 33 kronor i månaden och kvarteret Vesslan får en höjning med 41 kronor i månaden.
1 april 2018 kommer hyrorna att höjas igen med 0,3 procent.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Privata fastighetsbolaget Balder, tidigare Din Bostad, har avtalat om en höjning på 0,58 procent från 1 april.

Annons
Läs också Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Malins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt” Boende i Kinesiska muren går till domstol - tar strid för att få betala hyra: ”Det måste finnas rättvisa”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.