HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyreshöjningar i Sollefteå och Kramfors

Västernorrland Årets hyror är nu satta för hyresgäster i Solatum och Krambo. Dessutom justerar privata fastighetsbolaget Balder också hyran från 1 april.
Foto: Åsa Eriksson
Hyran upp för Solatums hyresgäster.

Kommunalägda bostadsbolaget Solatum har kommit överens med Hyresgästföreningen att flytta datum för de årliga hyreshöjningarna. Från 1 mars till 1 april.
2017 års höjning den 1 april blir 0,92 procent för hyresgästerna i Sollefteå.
Med vissa undantag, som exempelvis studentlägenheterna på Prästbordsvägen 7, Långgatan, Hågestavägen och Sportgränd som istället höjs med 2 procent.
Solatum höjer även hyran för garage och motorvärmarplatser med 10 kronor per månad.

I Kramfors har Krambo tecknat ett tvåårsavtal med Hyresgästföreningen. Bostadsbolaget har också valt att flytta hyreshöjningsdatum till 1 april.
Höjningen för 2017 blir 0,99 procent generellt. Undantaget Hällgumsgatan, där kvarteret Uttern får en höjning utöver det generella påslaget med 33 kronor i månaden och kvarteret Vesslan får en höjning med 41 kronor i månaden.
1 april 2018 kommer hyrorna att höjas igen med 0,3 procent.

Annons
Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Privata fastighetsbolaget Balder, tidigare Din Bostad, har avtalat om en höjning på 0,58 procent från 1 april.

Annons
Läs också Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.