HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshusbrand i semesterparadiset Fjällbacka

Tanum En lägenhet blev utbränd men resten av hyreshuset i Fjällbacka ser ut att ha klarat sig bra. Förhoppningsvis kan de flesta flytta tillbaka redan under onsdagen. Ingen person skadades vid branden.
De boende fick evakueras efter en brand i Fjällbacka på tisdagskvällen. Alla lyckades dock hitta tillfälligt boende i den nu turisttäta orten.

Det var vid 22.30-tiden på tisdagskvällen som larmet gick om att det brann i en lägenhet i Fjällbacka. Huset utrymdes och rökdykare gick in i för att kontrollera att inga människor fanns kvar i huset. Tanumsbostäders vd Björn Berntsson säger att han fick samtal om att det brann och att han genast åkte dit för att stötta hyresgäster och försöka finna en lösning för boende, om någon behövde hjälp.

– Men många av hyresgästernas nära och kära fanns redan på plats och tog hand om sina anhöriga. Det är ja oerhört tacksam för. Det var lugnt på platsen, men visst var flera oroliga och rädda. Det är helt naturligt.

Läs ocksåKrylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral

Han säger att det trots allt ser ut att ha gått ganska bra, då det är en lägenhet som är branddrabbad, medan de övriga lägenheterna i trapphuset, totalt sju lägenheter, stått emot.

– Räddningstjänsten sa att man egentligen kunde återvända redan i natt, men det är rökskadat i trapphuset. Där ska en saneringsfirma förhoppningsvis kunna åtgärda redan under dagen och i bästa fall kan de flesta flytta tillbaka till sina lägenheter ikväll.

Brand i hyreshus i semesterorten Fjällbacka i juli. Det låter som en mardröm för ett bostadsbolag?

Läs ocksåNär Bernts fru gick bort kraschade allt – nu sover han i trappuppgångar

– Ja, övriga tider på året är det inga problem att hitta lösningar om man måste evakuera många. Men i juli, då finns det inget att hyra, varken hotell, eller andra lösningar. Vi ringde runt redan i natt då vi inte visste hur det skulle bli, säger Björn Berntsson.

Han säger att det är fullt överallt, men att man naturligtvis hittat lösningar om det krävts.

– Vi äger en privatfastighet än så länge, som vi kunnat använda. Det finns idrottsföreningar som har klubblokaler och kyrkan kan hjälpa till. Men vi har inga tomma lägenheter att ställa upp med om det skulle handla om flera lägenheter. Nu kan vi lösa det för en eller två, men inte fler. Lyckligtvis ser det inte ut att behövas fler heller.

Läs ocksåStolar ska ha slängts ut från balkong – nu riskerar hyresgästen kontraktet

De boende i hyreshuset i Fjällbacka får kontinuerlig uppdatering om läget och Björn Berntsson säger att som det ser ut nu har alla löst sitt boende till de kan återvända, förhoppningsvis redan dagen efter branden. Förutom i den lägenheten som är totalskadad.

Polisen utreder branden som mordbrand, men det är främst en teknisk konstruktion då man inte vet brandorsaken. Det gör att polisens tekniker kan undersöka brandplatsen för att hitta vad som startat branden och det finns ingen misstanke om brott. Ingen person skadades vid branden.

Läs också Deras nya hem har ett rött hjärta Kfast i Eskilstuna säljer till norsk miljardär