Annons

Hyresnämnden går inte med på villkorsändring

Uddevalla ​Bastebacka Fastigheter i Ljungskile ville höja hyran och dessutom lägga kostnaden för el på de boende. En oskälig ändring av villkoren tycker hyresnämnden i Göteborg. Men enligt fastighetsägarens ombud saknas viktiga pusselbitar i beslutet.

​Fastigheterna i Bastebacka utanför Ljungskile rymmer 19 lägenheter. Månadshyran för de sju treorna är 4 137 kronor medan de tolv tvåorna kostar 3 367. I hyran ingår kostnaderna för el.
Det vill hyresvärden KB Bastebacka Fastigheter ändra på. I samband med installation av separata elmätare i lägenheterna ansökte värden om villkorsändring hos hyresnämnden.

Hyresgästerna motsatte sig det och tog hjälp av Hyresgästföreningen. Deras ombud Håkan Fridolfsson är mycket nöjd med beslutet som kom 14 december.
– Det var ett bra beslut i sin helhet, nämnden har gått helt på vår linje, säger han.
Enligt beslutet står det klart att det medför en avsevärd försämring av hyresvillkoren om hyresgästen ska betala elkostnaden. I nämndens bedömning står också att läsa att en sådan förändring måste vara kombinerad med en hyressänkning och att någon sådan villkorsändring inte är begärd.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det stämmer inte enligt Lars Wijkmark, juridiskt ombud för fastighetsägaren.
– Vi kom in med ett tillägg till vårt yrkande, som går ut på att hyrorna i trerummarna sänks. Det tycks inte ha gått fram.
Wijkmark ska nu kontakta hyresnämnden.
– Det finns oklarheter i beslutet som behöver redas ut, men det lutar åt att vi överklagar, säger han.

Senast den 4 januari måste det i så fall ske.

Annons
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.