HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresnämnden går inte med på villkorsändring

Uddevalla ​Bastebacka Fastigheter i Ljungskile ville höja hyran och dessutom lägga kostnaden för el på de boende. En oskälig ändring av villkoren tycker hyresnämnden i Göteborg. Men enligt fastighetsägarens ombud saknas viktiga pusselbitar i beslutet.

​Fastigheterna i Bastebacka utanför Ljungskile rymmer 19 lägenheter. Månadshyran för de sju treorna är 4 137 kronor medan de tolv tvåorna kostar 3 367. I hyran ingår kostnaderna för el.
Det vill hyresvärden KB Bastebacka Fastigheter ändra på. I samband med installation av separata elmätare i lägenheterna ansökte värden om villkorsändring hos hyresnämnden.

Hyresgästerna motsatte sig det och tog hjälp av Hyresgästföreningen. Deras ombud Håkan Fridolfsson är mycket nöjd med beslutet som kom 14 december.
– Det var ett bra beslut i sin helhet, nämnden har gått helt på vår linje, säger han.
Enligt beslutet står det klart att det medför en avsevärd försämring av hyresvillkoren om hyresgästen ska betala elkostnaden. I nämndens bedömning står också att läsa att en sådan förändring måste vara kombinerad med en hyressänkning och att någon sådan villkorsändring inte är begärd.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Det stämmer inte enligt Lars Wijkmark, juridiskt ombud för fastighetsägaren.
– Vi kom in med ett tillägg till vårt yrkande, som går ut på att hyrorna i trerummarna sänks. Det tycks inte ha gått fram.
Wijkmark ska nu kontakta hyresnämnden.
– Det finns oklarheter i beslutet som behöver redas ut, men det lutar åt att vi överklagar, säger han.

Senast den 4 januari måste det i så fall ske.

Läs också Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.