Annons

Hyresvärd: anmälan belastar domstolen i onödan

Dalarna En hyresvärd i Dalarna kritiserar hyresgästen och Hyresgästföreningen i sitt yttrande till Hyresnämnden. Värden menar att de belastar domstolsväsendet i onödan.

Hyresgästens ombud på Hyresgästföreningen menar i sin begäran till Hyresnämnden att hela lägenheten är i behov av omtapetsering, dörrkarmarna kräver ommålning och flera av taken behöver också åtgärdas.

Hyresvärden å sin sida menar att allt är i fullgott skick och påpekar att några åtgärder mer än lagning och utbyte av två takkontakter och en duschslang kan det inte bli tal om.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Lägenheten uthyrs enligt kontraktet i befintligt skick vilket Hyresgästföreningen påpekar inte är skäligt och därför bör tas bort ur hyreskontraktet. Hyresvärden medger att formuleringen ska strykas men hade i slutet av förra veckan, en månad efter sitt löfte, inte gett hyresgästen något nytt kontrakt.

Annons

I sitt yttrande menar hyresvärden vidare att tvisten om underhållet i den aktuella lägenheten borde tagits upp i samband med hyresförhandlingarna.
Hyresgästens ombud på Hyresgästföreningen å sin sida påpekar att man skrivit flera mail till värden i ärendet innan fallet drogs till hyresnämnden och avslutar: ”Redan i detta skede har fastighetsägaren haft möjlighet att vidta åtgärder i de delar som påtalats för att som man i yttrandet uttrycker sig inte belasta domstolsväsendet”.

När hyresnämnden tar upp fallet är ännu inte bestämt.

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.
Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.