HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresvärd: anmälan belastar domstolen i onödan

Dalarna En hyresvärd i Dalarna kritiserar hyresgästen och Hyresgästföreningen i sitt yttrande till Hyresnämnden. Värden menar att de belastar domstolsväsendet i onödan.

Hyresgästens ombud på Hyresgästföreningen menar i sin begäran till Hyresnämnden att hela lägenheten är i behov av omtapetsering, dörrkarmarna kräver ommålning och flera av taken behöver också åtgärdas.

Hyresvärden å sin sida menar att allt är i fullgott skick och påpekar att några åtgärder mer än lagning och utbyte av två takkontakter och en duschslang kan det inte bli tal om.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Lägenheten uthyrs enligt kontraktet i befintligt skick vilket Hyresgästföreningen påpekar inte är skäligt och därför bör tas bort ur hyreskontraktet. Hyresvärden medger att formuleringen ska strykas men hade i slutet av förra veckan, en månad efter sitt löfte, inte gett hyresgästen något nytt kontrakt.

Annons

I sitt yttrande menar hyresvärden vidare att tvisten om underhållet i den aktuella lägenheten borde tagits upp i samband med hyresförhandlingarna.
Hyresgästens ombud på Hyresgästföreningen å sin sida påpekar att man skrivit flera mail till värden i ärendet innan fallet drogs till hyresnämnden och avslutar: ”Redan i detta skede har fastighetsägaren haft möjlighet att vidta åtgärder i de delar som påtalats för att som man i yttrandet uttrycker sig inte belasta domstolsväsendet”.

När hyresnämnden tar upp fallet är ännu inte bestämt.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite
Läs också Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.