Annons

Hyresvärd: anmälan belastar domstolen i onödan

Dalarna En hyresvärd i Dalarna kritiserar hyresgästen och Hyresgästföreningen i sitt yttrande till Hyresnämnden. Värden menar att de belastar domstolsväsendet i onödan.

Hyresgästens ombud på Hyresgästföreningen menar i sin begäran till Hyresnämnden att hela lägenheten är i behov av omtapetsering, dörrkarmarna kräver ommålning och flera av taken behöver också åtgärdas.

Hyresvärden å sin sida menar att allt är i fullgott skick och påpekar att några åtgärder mer än lagning och utbyte av två takkontakter och en duschslang kan det inte bli tal om.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lägenheten uthyrs enligt kontraktet i befintligt skick vilket Hyresgästföreningen påpekar inte är skäligt och därför bör tas bort ur hyreskontraktet. Hyresvärden medger att formuleringen ska strykas men hade i slutet av förra veckan, en månad efter sitt löfte, inte gett hyresgästen något nytt kontrakt.

Annons

I sitt yttrande menar hyresvärden vidare att tvisten om underhållet i den aktuella lägenheten borde tagits upp i samband med hyresförhandlingarna.
Hyresgästens ombud på Hyresgästföreningen å sin sida påpekar att man skrivit flera mail till värden i ärendet innan fallet drogs till hyresnämnden och avslutar: ”Redan i detta skede har fastighetsägaren haft möjlighet att vidta åtgärder i de delar som påtalats för att som man i yttrandet uttrycker sig inte belasta domstolsväsendet”.

När hyresnämnden tar upp fallet är ännu inte bestämt.

Annons
Läs ocksåSkjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs uppSkottlossning, Sollentuna, Sollentunahem
Läs också Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.