Annons

Hyresvärd i Tranås håller sig undan lagen

Jönköping En värd i Tranås har återigen fått vitesföreläggande för dålig miljö i ett hyreshus. Men värden håller sig undan. Nu måste polisen tillkallas för att delge beslutet. 

Hyreshuset Pantern 12 på Sveavägen i Tranås är nedgånget. Det uppmärksammade kommunen redan 2014. Den privata fastighetsägaren saknar underhållsplan för ytskiktet, det kan finns fuktskador och radonhalterna är för höga.

Sedan 2014 har turerna varit många. Trots att kommunen redan 2016 utdelade vite, har värden inte åtgärdat bristerna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Nu har det blivit ett nytt föreläggande med dubblerat belopp. Den här gången på 31 000 kronor, säger Emelie Lundberg, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Tranås kommun.

Föreläggandet gäller nu ventilationen, radonhalterna och underhållsplanen för ytskiktet.

Annons

Problemet är bara att värden har gjort sig onårbar för kommunen. Han svarar varken på telefon, e-post eller brev. Därför har kommunen varit nödgad att tillkalla polisen för att delge värden det senaste föreläggandet. 

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Vi har ett par stycken långdragna ärenden i kommunen. Men vi har inte varit med om att en värd håller sig undan på det här sättet, säger Emelie Lundberg.

Tranås kommun inväntar nu beslut om föreläggandet från mark- och miljödomstolen. 

Annons

Hem&Hyra har sökt värden för en kommentar. 

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"
Läs också Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.