Annons

Hyresvärdar ser positivt på framtiden

Nyheter Landets fastighetsägare ser ljust på framtiden. Nio av tio spår fortsatt god eller ökad lönsamhet under 2013.

Trots kärva ekonomiska tider och missnöje med hyressättningssystemet tror landets fastighetsägare på ett bra 2013. Det framgår i branschorganisationen Fastighetsägarnas Sverigebarometer. Antalet tomma lägenheter och fastighetspriser förväntas vara stabilt, vilket bidrar till de muntra tongångarna. Mest positivt är det i Stockholm och Göteborg medan Malmö drabbas av den svaga danska ekonomin. Det handlar dock främst om att fler kontorslokaler står tomma än tidigare. 

Nio av tio fastighetsägare spår fortsatt god eller ökad lönsamhet för egen del under 2013.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Däremot är förväntningarna på den svenska ekonomin i stort lägre: 55 procent tror på en försvagad ekonomisk utveckling under nästa år.     

Annons
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Skyhöga hyreskrav i Västsverige – privata värdar vill höja med upp till 16,4 procent Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera" Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.