HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyror klara för nybyggt i Nyköping

Nyköping Hyrorna är nu satta för 181 nya lägenheter i Nyköping. För tvåor på Ladugården och Stormfågeln blir hyran cirka 7 400 kronor.

Kommunala Nyköpingshem kallade i början av året till förhandlingar om nyproduktionshyror för de totalt 181 lägenheterna som ingår i projekten Åkroken, Ladugården och Stormfågeln.

– Det är bra att vi kom in tidigt i processen. Det gör det lättare för oss att komma överens. Vi tycker det är spännande och mycket intressant att få vara med och ta ansvar för bostadsmarknaden i Nyköping, säger Hyresgästföreningens förhandlare Fredrik Malmberg i en kommentar.

Läs ocksåSå vanligt är det att värden hotar med vräkning

Hyrorna för en tvåa på 58 kvadratmeter på Ladugården och Stormfågeln kom efter förhandlingar att hamna på 7 400 kronor i månaden.

I Åkroken med ett särskilt attraktivt läge blir hyran för en motsvarande lägenhet 9 100 kronor.

Mats Holgersson, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation, är ändå nöjd:

Läs ocksåNya hyror på Öckerö

– Åkroken har varit en följetong i Nyköping under en längre tid. Det känns skönt att vi fick gehör för att hyran inte fick bli orimligt hög.

 

 

Läs ocksåNya hyror för studenter i GöteborgSkylt med SGS logotyp
Läs också Alingsåshem och Hyresgästföreningen oeniga - går till medling Den första april får boende i Höörs allmännytta höjd hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.