Annons

Ingen hyreshöjning hos Stångåkonsult i Kisa

Kinda ​Boende hos bostadsbolaget Stångåkonsult i Kinda kommun slipper hyreshöjning och fastighetsägaren ska åtgärda det som beskrivs som stora brister i fastighetsförvaltningen.

​Stångåkonsult i Kalmar HB har lägenheter i både Kisa och Slätmon. Bolaget ville höja hyrorna lika mycket som det kommunägda bolaget Kindahus, det vill säga 3,3 procent i år.

Men Hyresgästföreningen har i förhandlingarna pekat på att det under det gångna året varit stora brister i fastighetsförvaltningen och att det då inte går att acceptera en hyreshöjning.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi skrev redan förra året in i avtalet arbete som bolaget planerade att åtgärda under 2010. Inget av det har gjorts, säger Benny Andersson på Hyresgästföreningen.

– Dessutom har hyresgäster som klagat fått löfte om åtgärder som sedan aldrig utförts, säger han vidare.

Annons

I stället för höjning har fastighetsägaren lovat att åtgärda bristerna och först sedan det skett kan en hyreshöjning bli aktuell.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Det innebär bland annat takbyte på ett större hus i centrum, målning och andra åtgärder.

Hyresgästföreningen ska löpande följa arbetet med husen och sätter hoppet till en nyanställd fastighetsskötare. Denne ska besöka hyresgäster som har rapporterat brister. Bristerna ska kartläggas och åtgärdas efter en prioriteringslista.

Vid nästa hyresförhandling, om bristerna är åtgärdade, kan hyresvärden få eventuell kompensation för att årets höjning uteblir.

Annons
Läs ocksåStiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt”

Tobias Fornbrandt, verksamhetsansvarig på Stångåkonsult, vill inte ge någon djupare kommentar.

– Det här är en intern överenskommelse.

 

Läs också Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.