HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ingen städning hos Rivella

Avesta Än en gång står Rivella utan städning och vaktmästare. Det företag som städat har inte fått sin förskottsbetalning och har därför slutat.

Ett lokalt företag i Avesta har den senaste tiden städat trappor och varit vaktmästare på halvtid för Rivellas fastigheter i Krylbo och Karlbo. Men eftersom inte Rivella skött sina förskottsbetalningar har företaget slutat städa med omedelbar verkan.

Marie Hammerin Söderström, jurist på Hyresgästföreningen i Borlänge, som redan skrivit till Hyresnämnden och begärt att Rivellas fastigheter bör tvångsförvaltas kompletterar nu sin ansökan.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparYtterligare en hyresgäst krävs på rekordbelopp efter att ha rökt inomhus. Hyresvärden MKB kräver 337 000 kronor.

– Jag hoppas att det som nu hänt ska få Hyresnämnden att skynda på och sätta ut ett datum för en ny förhandling om tvångsförvaltning, säger Marie Hammerin Söderström.

För två veckor sedan skrev Hem & Hyra om att Rivellas danske förvaltare brutit med Rivella. Företaget är skyldigt förvaltaren 2,1 miljoner kronor.

I mitten av april fick Hyresgästföreningen nej på sin begäran om tvångsförvaltning. Då visade företagets representant upp avtal och kontrakt med förvaltare och städfirma men dessa har nu alla upphört att gälla.

Läs ocksåHovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus
Läs också Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.