Annons

Ingen städning hos Rivella

Avesta Än en gång står Rivella utan städning och vaktmästare. Det företag som städat har inte fått sin förskottsbetalning och har därför slutat.

Ett lokalt företag i Avesta har den senaste tiden städat trappor och varit vaktmästare på halvtid för Rivellas fastigheter i Krylbo och Karlbo. Men eftersom inte Rivella skött sina förskottsbetalningar har företaget slutat städa med omedelbar verkan.

Marie Hammerin Söderström, jurist på Hyresgästföreningen i Borlänge, som redan skrivit till Hyresnämnden och begärt att Rivellas fastigheter bör tvångsförvaltas kompletterar nu sin ansökan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag hoppas att det som nu hänt ska få Hyresnämnden att skynda på och sätta ut ett datum för en ny förhandling om tvångsförvaltning, säger Marie Hammerin Söderström.

Annons

För två veckor sedan skrev Hem & Hyra om att Rivellas danske förvaltare brutit med Rivella. Företaget är skyldigt förvaltaren 2,1 miljoner kronor.

I mitten av april fick Hyresgästföreningen nej på sin begäran om tvångsförvaltning. Då visade företagets representant upp avtal och kontrakt med förvaltare och städfirma men dessa har nu alla upphört att gälla.

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.