Annons

Ingen tvångsförvaltning i Krylbo

Avesta Hyresnämnden säger nej till tvångsförvaltning av Rivellas fastigheter i Krylbo och Karlbo. ”Vi ger inte upp”, säger Hyresgästföreningens jurist.

Hyresgästföreningen grundade sin ansökan om tvångsförvaltning på att Rivella varken skottat eller sandat vid fastigheterna i Krylbo och Karlbo under vintern och att trappstädningen inte skötts på mer än ett halvår.

Vid hyresnämndens besök visade man också på dåligt underhållna fönster och tvättstugor i dåligt skick men Hyresnämnden menar att bristen på skötsel inte inneburit ”hinder och men i nyttjanderätten” eller ”utgjort en sådan olägenhet” att det är befogat att sätta fastigheterna under tvångsförvaltning.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Jurist Marie Hammerin-Söderström på Hyresgästföreningen i Borlänge skriver i dag brev till hyresgästerna om beslutet och berättar vad som kommer att hända i framtiden. På måndag börjar till exempel besiktningen hos de hyresgäster som uppgett att de har brister i sina lägenheter.

–Beslutet är väldigt, väldigt tråkigt men vi ger inte upp kampen. Vi vet att Rivella återigen har obetalda fakturor och vi kommer att kolla att de sköter städningen och samla bevis, säger Marie Hammerin-Söderström.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.