HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ja till försäljningen

Borlänge Kommunfullmäktige sa igår ja till försäljningen av 316 av Tunabyggens lägenheter, en affär på 200 miljoner kronor. Hyresgästföreningen menar att vinsten bara är kortsiktig.

Hem & Hyra berättade om försäljningsplanerna och Hyresgästföreningens åsikter om dem senast i måndags. Föreningen menar bland annat att det är en mycket kortsiktig vinst som Tunabyggen gör. Läs här.

Annakari Berglund, kommunikationschef på Hyresgästföreningen i Region Mitt, är också ledamot i Borlänges kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. 

Läs ocksåEkonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen

Har dina åsikter som anställd krockat med ditt partis linje i den här frågan?

– Jag har sagt precis vad jag tycker på S-gruppens möten och jag talade innan omröstningen om de farhågorna vi har vid försäljningar. Även om den som köper av Tunabyggen är seriös har vi inga som helst garantier för att en senare ägare är det.

Det krävdes ingen votering i fullmäktige utan kommunstyrelsens förslag till att sälja lägenheterna, som ligger i Lisselhagen och Bullermyren, antogs i sin helhet.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"
Läs också Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.