Annons

Ja till försäljningen

Borlänge Kommunfullmäktige sa igår ja till försäljningen av 316 av Tunabyggens lägenheter, en affär på 200 miljoner kronor. Hyresgästföreningen menar att vinsten bara är kortsiktig.

Hem & Hyra berättade om försäljningsplanerna och Hyresgästföreningens åsikter om dem senast i måndags. Föreningen menar bland annat att det är en mycket kortsiktig vinst som Tunabyggen gör. Läs här.

Annakari Berglund, kommunikationschef på Hyresgästföreningen i Region Mitt, är också ledamot i Borlänges kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Har dina åsikter som anställd krockat med ditt partis linje i den här frågan?

Annons

– Jag har sagt precis vad jag tycker på S-gruppens möten och jag talade innan omröstningen om de farhågorna vi har vid försäljningar. Även om den som köper av Tunabyggen är seriös har vi inga som helst garantier för att en senare ägare är det.

Det krävdes ingen votering i fullmäktige utan kommunstyrelsens förslag till att sälja lägenheterna, som ligger i Lisselhagen och Bullermyren, antogs i sin helhet.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.