Annons

Ja till försäljningen

Borlänge Kommunfullmäktige sa igår ja till försäljningen av 316 av Tunabyggens lägenheter, en affär på 200 miljoner kronor. Hyresgästföreningen menar att vinsten bara är kortsiktig.

Hem & Hyra berättade om försäljningsplanerna och Hyresgästföreningens åsikter om dem senast i måndags. Föreningen menar bland annat att det är en mycket kortsiktig vinst som Tunabyggen gör. Läs här.

Annakari Berglund, kommunikationschef på Hyresgästföreningen i Region Mitt, är också ledamot i Borlänges kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. 

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Har dina åsikter som anställd krockat med ditt partis linje i den här frågan?

Annons

– Jag har sagt precis vad jag tycker på S-gruppens möten och jag talade innan omröstningen om de farhågorna vi har vid försäljningar. Även om den som köper av Tunabyggen är seriös har vi inga som helst garantier för att en senare ägare är det.

Det krävdes ingen votering i fullmäktige utan kommunstyrelsens förslag till att sälja lägenheterna, som ligger i Lisselhagen och Bullermyren, antogs i sin helhet.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.