Annons

Ja till försäljningen

Borlänge Kommunfullmäktige sa igår ja till försäljningen av 316 av Tunabyggens lägenheter, en affär på 200 miljoner kronor. Hyresgästföreningen menar att vinsten bara är kortsiktig.

Hem & Hyra berättade om försäljningsplanerna och Hyresgästföreningens åsikter om dem senast i måndags. Föreningen menar bland annat att det är en mycket kortsiktig vinst som Tunabyggen gör. Läs här.

Annakari Berglund, kommunikationschef på Hyresgästföreningen i Region Mitt, är också ledamot i Borlänges kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. 

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Har dina åsikter som anställd krockat med ditt partis linje i den här frågan?

Annons

– Jag har sagt precis vad jag tycker på S-gruppens möten och jag talade innan omröstningen om de farhågorna vi har vid försäljningar. Även om den som köper av Tunabyggen är seriös har vi inga som helst garantier för att en senare ägare är det.

Det krävdes ingen votering i fullmäktige utan kommunstyrelsens förslag till att sälja lägenheterna, som ligger i Lisselhagen och Bullermyren, antogs i sin helhet.

Annons
Läs ocksåHyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror”
Läs också Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta” Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag" Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt Överturism ett hot mot bostadsmarknaden: "Hyresrätter en krockkudde"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.