HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Växande engagemang bland hyresgäster i Kalmar

Kalmar Hyresgäster i Kalmar blir allt mer engagerade i sitt boende. Inom loppet av några få månader har inte mindre än fyra nya LH startat upp. Initiativet kommer från hyresgästerna själva.
Det bubblar av engagemang bland hyresgästerna i Kalmar.

Fyra nya LH med riktiga styrelser har bildats i Kalmar inom loppet av bara några månader.

Föreningarna startar på Marmorn på Norrliden, i Kämpaleken, i Läckeby och i Kroppkakan.

Läs ocksåAnklagades för vanvård - får bo kvar

– Det har inte handlat om uppsökande verksamhet. Tvärtom har hyresgästerna sökt upp oss för att de vill organisera sig. Det är fantastiskt roligt när engagemanget kommer underifrån, säger Anna Hagelin, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Kalmar.

Det är olika orsaker som ligger bakom det ökade engagemanget hos hyresgästerna, menar Anna Hagelin. I det stora och mångkulturella bostadsområdet på Norrliden har hyresgästerna upplevt ett behov av att förena sig. Kroppkakans hyresgäster har tampats med värden vad gäller behovet av upprustningar. 

– En annan orsak är att vi idag har en duktig föreningsstyrelse som uppmuntrar och inspirerar. Det finns otroligt mycket fina idéer där ute,  konstaterar Anna Hagelin. 

Läs ocksåNorrlands jurister ger eleverna lektion i Hemkunskap
Läs också Ny metod ska minska antalet vräkningar i Kalmar Stora skillnader i boansvar för ensamkommande Smedjebacken får statlig hjälp med nytt seniorboende

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.