Annons

Växande engagemang bland hyresgäster i Kalmar

Kalmar Hyresgäster i Kalmar blir allt mer engagerade i sitt boende. Inom loppet av några få månader har inte mindre än fyra nya LH startat upp. Initiativet kommer från hyresgästerna själva.
Det bubblar av engagemang bland hyresgästerna i Kalmar.

Fyra nya LH med riktiga styrelser har bildats i Kalmar inom loppet av bara några månader.

Föreningarna startar på Marmorn på Norrliden, i Kämpaleken, i Läckeby och i Kroppkakan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det har inte handlat om uppsökande verksamhet. Tvärtom har hyresgästerna sökt upp oss för att de vill organisera sig. Det är fantastiskt roligt när engagemanget kommer underifrån, säger Anna Hagelin, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Kalmar.

Annons

Det är olika orsaker som ligger bakom det ökade engagemanget hos hyresgästerna, menar Anna Hagelin. I det stora och mångkulturella bostadsområdet på Norrliden har hyresgästerna upplevt ett behov av att förena sig. Kroppkakans hyresgäster har tampats med värden vad gäller behovet av upprustningar. 

– En annan orsak är att vi idag har en duktig föreningsstyrelse som uppmuntrar och inspirerar. Det finns otroligt mycket fina idéer där ute,  konstaterar Anna Hagelin. 

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.