HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kalmarhem beviljas mångmiljonbidrag

Kalmar Kalmarhem får 33 miljoner kronor av Boverket för att rusta upp fyra av sina kvarter i Kalmar. Pengarna ska användas till att förbättra tryggheten och utemiljön för hyresgästerna.

Kalmarhems ansökan om bidrag från Boverket har beviljats. Det kommunala bolaget får 33 miljoner kronor i bidrag och har beslutat att skjut till lika mycket pengar. Det ska resultera i att kvarteren Konvaljen 1, Bergkristallen 2, Fältet och Kämpaleken sammanlagt kommer att rustas upp för 66,6 miljoner kronor.

Pengarna ska användas till att förbättra tryggheten och utemiljön.

Läs ocksåSpelberoendet förstörde hans liv

– Den här satsningen kommer utifrån kundsynpunkter. Trygghetsfaktorn är en viktig parameter när våra hyresgäster tycker till. Det ska finnas olika typer av funktionaliteter, säger Kalmarhems vd Per Stephani till nyhetssatjen 24 Kalmar.

Trygghetsarbetet kommer fokusera på att öka belysningen på flera områden, röja buskage i siktlinje och reducera den vardagliga fordonstrafiken inne vid bostadsområdena.

Nu pågår arbetet med upphandlingar. Upprustningen av utemiljön i de fyra kvarteren ska vara klart i slutet av september 2020. I mitten av oktober 2020 ska en utvärdering vara inskickad till Boverket.

Läs ocksåSkuldsanering ökar i Jönköping och Kalmar
Läs också Duschsovade man vräks efter dyr vattenskada Nationell riskanalys efter knivdådet i Malmö Hon tar sig inte in i förrådet - anmäler värd för diskriminering

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.