HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kalmarhem beviljas mångmiljonbidrag

Kalmar Kalmarhem får 33 miljoner kronor av Boverket för att rusta upp fyra av sina kvarter i Kalmar. Pengarna ska användas till att förbättra tryggheten och utemiljön för hyresgästerna.

Kalmarhems ansökan om bidrag från Boverket har beviljats. Det kommunala bolaget får 33 miljoner kronor i bidrag och har beslutat att skjut till lika mycket pengar. Det ska resultera i att kvarteren Konvaljen 1, Bergkristallen 2, Fältet och Kämpaleken sammanlagt kommer att rustas upp för 66,6 miljoner kronor.

Pengarna ska användas till att förbättra tryggheten och utemiljön.

Läs ocksåAnrikt badhus rivs när nya lägenheter byggs

– Den här satsningen kommer utifrån kundsynpunkter. Trygghetsfaktorn är en viktig parameter när våra hyresgäster tycker till. Det ska finnas olika typer av funktionaliteter, säger Kalmarhems vd Per Stephani till nyhetssatjen 24 Kalmar.

Trygghetsarbetet kommer fokusera på att öka belysningen på flera områden, röja buskage i siktlinje och reducera den vardagliga fordonstrafiken inne vid bostadsområdena.

Nu pågår arbetet med upphandlingar. Upprustningen av utemiljön i de fyra kvarteren ska vara klart i slutet av september 2020. I mitten av oktober 2020 ska en utvärdering vara inskickad till Boverket.

Läs ocksåHFAB säger nej till byte
Läs också Norrland får betala när rika Stockholmskommuner "dumpar" bostadslösa Så drabbas bostadslösa av social dumpning: Familjen fick en enkel biljett till Kramfors Västsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.