HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kalmarhem får ny fastighetschef

Kalmar Niclas Ohlslöf slutar på Kalmarhem efter 29 år. Han har arbetat som fastighetschef och hållbarhetsansvarig. Ny fastighetschef blir Lars Olsson.

Niclas Ohlslöf har jobbat på det kommunala bostadsbolaget i 29 år. De senaste 16 åren har han varit fastighetschef och brunnit för hållbarhetsfrågor.

Läs ocksåMajoriteten av kränkande fotografering sker i bostaden

– Jag har fått äran att arbeta med något av det viktigaste som finns; människors hem, säger han.

En av de tuffaste utmaningarna under åren har varit arbetet med att hushålla med resurser. Sedan slutet av 90-talet har han arbetat för att öka medvetenheten hos personal och kunder kring hållbarhet. Exempelvis vikten av källsortering.

– Det har varit tufft. Det var egentligen först för två år sedan som folk började förstå allvaret och blev mer engagerade i hållbarhetsarbetet.

Läs ocksåSå hög temperatur får du acceptera inomhus

Niclas Ohlslöf har varit med och drivit på många stora förändringar genom åren. En av dem är när bostadsbolaget sjösatte bovärdssystemet i slutet av 90-talet. Då erbjöds nya och gamla fastighetsskötare en 20 veckors lång utbildning till bovärdar. Det blev en kompetenshöjande satsning som höjde statusen på yrket.

Nu går Niclas Ohlslöf vidare till nya utmaningar. Närmare bestämt som fastighetschef Ramundbergets Alpina AB i Härjedalen. Ny fastighetschef på Kalmarhem blir Lars Olsson som tidigare varit byggchef i bostadsbolaget. Rekrytering pågår just nu för att anställda någon som kan ersätta Niclas Ohlslöfs funktion som hållbarhetsansvarig. 

Läs också Allt större brist på bostäder för äldre Trögt för kommunerna att ta emot nyanlända Så mycket minskade inbrotten – kommun för kommun

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.