Annons

Kameraövervakning ska få bort hotfulla gäng

Huddinge Inbrott, narkotikaförsäljning och hot. Det är problem som nu får Huge att installera 30-40 kameror i ett garage på Terapivägen i Flemingsberg.
Foto: Kenneth Samuelsson
Huge hoppas få bukt med problem i garage genom att sätta upp övervakningskameror

Tommy Ålund, affärsutvecklare på Huge, berättar att bolaget haft problem med gäng som hängt i ett garage på terapivägen i Flemingsberg. Det har skett både inbrott i bilar, narkotikaförsäljning och förekommit hot mot människor.

– Nu prövar vi att sätta in 30-40 kameror i garaget för att se om problemen minskar. Vi har pratat en del med Svenska Bostäder som har bra erfarenheter av att sätta upp kameror så nu prövar vi det också, säger han.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kommer ni att sätta upp kameror på fler platser i erat bostadsbestånd?
– Vi ser det här som ett pilotprojekt och faller det väl ut kan det bli så.

Bolaget har idag kameror vid ingångarna till alla garage i Flemingsberg som inte varit igång den senaste tiden. Men enligt Tommy Ålund ska dessa nu i fortsättningen fungera.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.