Annons

Kameror ska göra Bäckby tryggare

Västerås Mimer tar nu ett nytt grepp för att göra Bäckby tryggare. Om två veckor börjar bostadsföretaget installera kameror på parkeringsplatserna.

Bäckby i Västerås är ett av de 55 bostadsområden i Sverige som av polisen klassats som utsatta med hög arbetslöshet, låg studienivå, rädsla, otrygghet och där löst sammansatta kriminella nätverk påverkar lokalsamhället.

Redan sedan tidigare pågår det ett brett arbete med att höja den upplevda tryggheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har ett nära samarbete med kommunen, andra fastighetsägare och polisen som har en extra satsning i området. Vi har också jobbat mycket tillsammans med civilsamhället och de har bidragit jättemycket. Nu har vi fått ett nytt redskap, säger Christian Holm, trygg- och säkerhetsansvarig, till mimer.se.

I ytterligare ett försök att höja tryggheten ska Mimer med start 13 augusti installera bevakningskameror, eller trygghetskameror som bostadsföretaget väljer att kalla det, på samtliga parkeringsplatser i Bäckby.

Annons

Det har nämligen visat sig att det är på parkeringsplatserna som en stor del av brottsligheten utspelar sig.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Under 2016 och 2017 gjordes ett antal polisanmälningar angående bilbränder och skadegörelser i Bäckby. Vi har, tillsammans med polis och kommun, lagt ner mycket resurser på väktare som patrullerat i området som är stort och svårt att överblicka geografiskt. Därför tror vi att vi kan öka tryggheten genom att sätta upp kamerorna, säger Christian Holm.

Mimer samarbetar med organisationen Tryggare Sverige och arbetar efter en trygghetsmodell som de och Brå, brottsförebyggande rådet, rekommenderar.

Annons

En del i den modellen kallas för social kontroll och där ingår trygghetskameror. Syftet är att förebygga och förhindra att brott sker, men också att skapa underlag till en eventuell polisanmälan.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.