HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Känd journalist får behålla lägenhet

Nyheter Trots att hustrun bor 150 meter därifrån och vittnen berättade i hovrätten att de bara har sett mannen i huset enstaka gånger, får han bo kvar. Bland annat tack vare flygbiljetter.

Hem & Hyra har tidigare berättat om att den mycket välkände journalisten blev uppsagd från sin hyresrätt på Södermalm i Stockholm eftersom hyresvärden – en bostadsrättsförening – påstod att han inte hade behov av den.

Hans hustru bor nämligen i en bostadsrätt 150 meter därifrån, han är delägare i hennes lägenhet och sitter även i den bostadsrättsföreningens styrelse. Allt tydde på att mannen bor hos sin hustru och inte i hyresrätten, enligt hyresvärden.

Läs ocksåTotalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronorEn sönderslagen badrumsdörr och hand som håller i pengar.

Men journalisten och hans fru berättade att han visst bodde och arbetade i hyresrätten och eftersom han även är skriven där kom hyresnämnden fram till att han skulle få behålla lägenheten.

Bostadsrättsföreningen överklagade hyresnämndens beslut till Svea hovrätt. Där hölls nya vittnesförhör, bland annat med en granne och den före detta hyresvärden. Båda sade att de bara hade sett journalisten i huset någon enstaka gång.

Å andra sidan kunde journalisten berätta att han har varit bortrest mycket i jobbet de senaste åren. Biljetter och andra resehandlingar kunde styrka detta. Även hovrätten kom fram till att det inte hade bevisats att han inte har hyresrätten som sin permanenta bostad. Därför får han bo kvar.

Läs ocksåVidrig stank spreds i hyreshuset - utpekade grannen slängs ut: "Har inte orsakat lukten"Person som håller för näsan och en domarklubba.
Läs också Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Kenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.