Annons

Känd journalist får behålla lägenhet

Nyheter Trots att hustrun bor 150 meter därifrån och vittnen berättade i hovrätten att de bara har sett mannen i huset enstaka gånger, får han bo kvar. Bland annat tack vare flygbiljetter.

Hem & Hyra har tidigare berättat om att den mycket välkände journalisten blev uppsagd från sin hyresrätt på Södermalm i Stockholm eftersom hyresvärden – en bostadsrättsförening – påstod att han inte hade behov av den.

Hans hustru bor nämligen i en bostadsrätt 150 meter därifrån, han är delägare i hennes lägenhet och sitter även i den bostadsrättsföreningens styrelse. Allt tydde på att mannen bor hos sin hustru och inte i hyresrätten, enligt hyresvärden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men journalisten och hans fru berättade att han visst bodde och arbetade i hyresrätten och eftersom han även är skriven där kom hyresnämnden fram till att han skulle få behålla lägenheten.

Annons

Bostadsrättsföreningen överklagade hyresnämndens beslut till Svea hovrätt. Där hölls nya vittnesförhör, bland annat med en granne och den före detta hyresvärden. Båda sade att de bara hade sett journalisten i huset någon enstaka gång.

Å andra sidan kunde journalisten berätta att han har varit bortrest mycket i jobbet de senaste åren. Biljetter och andra resehandlingar kunde styrka detta. Även hovrätten kom fram till att det inte hade bevisats att han inte har hyresrätten som sin permanenta bostad. Därför får han bo kvar.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.