Annons

Koll av studentlägenheter i Växjö

Kronoberg Växjöbostäder har startat vårterminen med en kontroll över att det verkligen är behöriga studenter som bor i studentlägenheterna. I höstas upptäcktes 39 fall där de boende inte hade rätt att bo kvar.

Växjöbostäder äger och förvaltar 1 900 studentbostäder. För att få bo i en av dem krävs att man är antagen till Linnéuniversitet, Polishögskolan eller Yrkeshögskolan i Växjö och har en studietakt på minst 15 högskolepoäng eller motsvarande. Man måste även vara berättigad till studiemedel.

Att kolla behörigheten på de boende i studentlägenheterna är inget nytt hos Växjöbostäder utan det görs en gång varje termin.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Studentbostäder är till för studenter. Med en studentbostadsbrist är detta en viktigare fråga än någonsin. Just därför genomför vi varje termin en kontroll över att studenterna uppfyller kraven i hyreskontraktet, säger Jennie Isberg, Växjöbostäders kommunikationschef i ett pressmeddelande.

Annons

Studenter som inte uppfyller kraven uppmanas att själva säga upp sin lägenhet. I annat fall skickar Växjöbostäder en uppsägning.

Under höstens kontroll frigjordes 39 studentbostäder. 21 lägenheter sades upp av studenterna själva, medan 18 lägenheter sades upp av Växjöbostäder.

Annons
Läs ocksåGängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen"

Senast 11 mars måste studenterna skicka intyg om att de är behöriga till Växjöbostäder.

Läs också Alida bor i en tidskapsel - hennes brokiga hem sparas åt framtidens forskare Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.