Annons

Koll av studentlägenheter i Växjö

Kronoberg Växjöbostäder har startat vårterminen med en kontroll över att det verkligen är behöriga studenter som bor i studentlägenheterna. I höstas upptäcktes 39 fall där de boende inte hade rätt att bo kvar.

Växjöbostäder äger och förvaltar 1 900 studentbostäder. För att få bo i en av dem krävs att man är antagen till Linnéuniversitet, Polishögskolan eller Yrkeshögskolan i Växjö och har en studietakt på minst 15 högskolepoäng eller motsvarande. Man måste även vara berättigad till studiemedel.

Att kolla behörigheten på de boende i studentlägenheterna är inget nytt hos Växjöbostäder utan det görs en gång varje termin.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Studentbostäder är till för studenter. Med en studentbostadsbrist är detta en viktigare fråga än någonsin. Just därför genomför vi varje termin en kontroll över att studenterna uppfyller kraven i hyreskontraktet, säger Jennie Isberg, Växjöbostäders kommunikationschef i ett pressmeddelande.

Annons

Studenter som inte uppfyller kraven uppmanas att själva säga upp sin lägenhet. I annat fall skickar Växjöbostäder en uppsägning.

Under höstens kontroll frigjordes 39 studentbostäder. 21 lägenheter sades upp av studenterna själva, medan 18 lägenheter sades upp av Växjöbostäder.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Senast 11 mars måste studenterna skicka intyg om att de är behöriga till Växjöbostäder.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.