HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Koll av studentlägenheter i Växjö

Kronoberg Växjöbostäder har startat vårterminen med en kontroll över att det verkligen är behöriga studenter som bor i studentlägenheterna. I höstas upptäcktes 39 fall där de boende inte hade rätt att bo kvar.

Växjöbostäder äger och förvaltar 1 900 studentbostäder. För att få bo i en av dem krävs att man är antagen till Linnéuniversitet, Polishögskolan eller Yrkeshögskolan i Växjö och har en studietakt på minst 15 högskolepoäng eller motsvarande. Man måste även vara berättigad till studiemedel.

Att kolla behörigheten på de boende i studentlägenheterna är inget nytt hos Växjöbostäder utan det görs en gång varje termin.

Läs också90-åriga Ingers dröm om värme är nästan infriad

– Studentbostäder är till för studenter. Med en studentbostadsbrist är detta en viktigare fråga än någonsin. Just därför genomför vi varje termin en kontroll över att studenterna uppfyller kraven i hyreskontraktet, säger Jennie Isberg, Växjöbostäders kommunikationschef i ett pressmeddelande.

Studenter som inte uppfyller kraven uppmanas att själva säga upp sin lägenhet. I annat fall skickar Växjöbostäder en uppsägning.

Under höstens kontroll frigjordes 39 studentbostäder. 21 lägenheter sades upp av studenterna själva, medan 18 lägenheter sades upp av Växjöbostäder.

Läs ocksåPsykisk terror när grannen dansar

Senast 11 mars måste studenterna skicka intyg om att de är behöriga till Växjöbostäder.

Läs också Roligare dela på vardag och fest Kastade ut dator och tv – får bo kvar Förnekade att ha hyrt ut i andra hand – men sa upp lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.