HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kommunfastigheters hyror klara

Södermanland Hyresförhandlingarna mellan Eskilstuna kommunfastigheter och Hyresgästföreningen är klara. Den 1 mars höjs hyrorna för både bostäder och lokaler med i snitt 0,95 procent.

Det innebär att en lägenhet som haft en månadshyra på 5000 kronor, nu får en hyra på cirka 5048 kronor i månaden. Hyreshöjningen motiveras huvudsakligen av generella kostnadsökningar, skriver bolaget på sin hemsida.

Det blir även dyrare att parkera. Hyran för parkeringsplatser höjs med 15 kronor i månaden och för garage med 25 kronor i månaden.

Annons
Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Kommunfastigheter yrkade på en hyreshöjning på 1,95 procent och hänvisade till extra kostnader för arbetet med att skapa tryggare bostadsområden.

Annons
Kommunfastigheter höjer hyrorna från den 1 mars.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Friad i tingsrätten, fälld i hovrätten – kvinna får böter för folkbokföringsbrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.