Annons

Kommunfastigheters hyror klara

Södermanland Hyresförhandlingarna mellan Eskilstuna kommunfastigheter och Hyresgästföreningen är klara. Den 1 mars höjs hyrorna för både bostäder och lokaler med i snitt 0,95 procent.

Det innebär att en lägenhet som haft en månadshyra på 5000 kronor, nu får en hyra på cirka 5048 kronor i månaden. Hyreshöjningen motiveras huvudsakligen av generella kostnadsökningar, skriver bolaget på sin hemsida.

Det blir även dyrare att parkera. Hyran för parkeringsplatser höjs med 15 kronor i månaden och för garage med 25 kronor i månaden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kommunfastigheter yrkade på en hyreshöjning på 1,95 procent och hänvisade till extra kostnader för arbetet med att skapa tryggare bostadsområden.

Annons
Kommunfastigheter höjer hyrorna från den 1 mars.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Överenskommelse med Västerstaden: Nu slipper hyresgästerna Vilda Västern-hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.