Annons

Kommunfastigheters hyror klara

Södermanland Hyresförhandlingarna mellan Eskilstuna kommunfastigheter och Hyresgästföreningen är klara. Den 1 mars höjs hyrorna för både bostäder och lokaler med i snitt 0,95 procent.

Det innebär att en lägenhet som haft en månadshyra på 5000 kronor, nu får en hyra på cirka 5048 kronor i månaden. Hyreshöjningen motiveras huvudsakligen av generella kostnadsökningar, skriver bolaget på sin hemsida.

Det blir även dyrare att parkera. Hyran för parkeringsplatser höjs med 15 kronor i månaden och för garage med 25 kronor i månaden.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Kommunfastigheter yrkade på en hyreshöjning på 1,95 procent och hänvisade till extra kostnader för arbetet med att skapa tryggare bostadsområden.

Annons
Kommunfastigheter höjer hyrorna från den 1 mars.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Malins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.