Annons

Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen

Uppsala Kvinnans bekant förstörde en övervakningskamera i trapphuset och kvinnan vägrade ersätta den. Efter en lång rad andra allvarliga störningar blir hon nu av med sitt hyreskontrakt.
Foto: Johan Steczkó
Hyresgästen har bott i en fyra i centrala Uppsala i elva år, men blir nu uppsagd efter omfattande störningar. Hon bor inte i hyreshuset på bilden.

Det hade länge varit oroligt i trapphuset i centrala Uppsala. Det var därför som fastighetsägaren satte upp kameror. Det skedde skadegörelse, obehöriga uppehöll sig i trapphuset och polisen hade brutit upp dörren till kvinnans lägenhet i samband med en husrannsakan.

Tog ned kameran med stege

Men kameran närmast hyresgästens lägenhet fick inte sitta uppe länge. På nyårsdagen för två år sedan kom en besökare till kvinnan ut med en stege och tog ned den. Hyresgästen lämnade tillbaka kameran till värden, men den var förstörd och gick inte att använda mer. Fastighetsägaren krävde henne på ersättning för sabotaget, men hon vägrade betala.

Senare samma månad skickade hyresvärden ett varningsbrev till hyresgästen. Grannar hade klagat på att hon lät sina hundar och katter kissa och bajsa i trappuppgången, och att hon och hennes gäster brukade parkera en bil utanför huset utan tillstånd.

Annons

Hittade cannabisharts i en klänning

I våras dömde Uppsala tingsrätt kvinnan för narkotikabrott med koppling till lägenheten. I en klänning i sovrummet hittade polisen cannabisharts och i en kökslåda tramadoltabletter. Fyra månader senare hittades återigen droger i lägenheten förpackade på samma sätt.

Av domarna  framgår att kvinnan i perioder har hyrt ut lägenheten utan tillåtelse från värden.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Får två år på sig att flytta

Hyresvärden fick reda på andrahandsuthyrningen och förvaringen av droger i lägenheten först i samband med att ha tagit del av domarna.

Annons

Värden drev ärendet till hyresnämnden, som fick till stånd en förlikning mellan parterna. Kvinnan ska flytta, men får hela två år på sig att göra det. Om hon hittar något annat under tiden har hon bara en månads uppsägningstid.

Läs också Enköpingsbo kunde inte vistas i sin lägenhet på grund av kedjerökande granne Hotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värme Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt Värden anklagar par i 60-årsåldern - mörkade skilsmässa och fuskade med kötid Gör succé hos turister men stör grannarna - nu vill värden vräka mannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.