Annons

Kopplade in sig på allmän el – blir av med lägenheten

Jönköping En hyresgäst hos en bostadsrättsförening i Jönköping ställde upp datorer i förrådet, kopplade in sig på allmän el och kopplade även in sig i fastighetsägarens datornät. Inte okej, anser hyresnämnden och ger Jönköpings kommun, som äger lägenheten, rätt att säga upp hyresavtalet.

Jönköpings kommun äger bostadsrätten och hyr ut den till en 22-årig man. Men bostadsrättsföreningen tycker inte att det är en lämplig hyresgäst.

Bland annat så förvarar han bildelar i allmänna utrymmen, han har datorer i förrådet och har kopplat in sig på allmän el och även kopplat in sig på fastighetsägarens datornät.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Grannar intygar att datorstyrda fläktar fört oljud från förrådet och att det är åverkan på kopplingsdosor utanför förrådet. Därtill har källarbelysningen slagits sönder och den automatiska belysningsfunktionen kortslutits.

Annons

Jönköpings kommun valde att säga upp hyresgästen och ärendet hamnade hos hyresnämnden i slutet på förra veckan, dit hyresgästen valde att inte komma.

Hyresnämnden ger Jönköpings kommun rätt att säga upp hyresgästen som måste flytta senast när beslutet vinner laga kraft om tre veckor, om inte hyresgästen överklagar beslutet.

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.
Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.