Annons

Kopplade in sig på allmän el – blir av med lägenheten

Jönköping En hyresgäst hos en bostadsrättsförening i Jönköping ställde upp datorer i förrådet, kopplade in sig på allmän el och kopplade även in sig i fastighetsägarens datornät. Inte okej, anser hyresnämnden och ger Jönköpings kommun, som äger lägenheten, rätt att säga upp hyresavtalet.

Jönköpings kommun äger bostadsrätten och hyr ut den till en 22-årig man. Men bostadsrättsföreningen tycker inte att det är en lämplig hyresgäst.

Bland annat så förvarar han bildelar i allmänna utrymmen, han har datorer i förrådet och har kopplat in sig på allmän el och även kopplat in sig på fastighetsägarens datornät.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Grannar intygar att datorstyrda fläktar fört oljud från förrådet och att det är åverkan på kopplingsdosor utanför förrådet. Därtill har källarbelysningen slagits sönder och den automatiska belysningsfunktionen kortslutits.

Annons

Jönköpings kommun valde att säga upp hyresgästen och ärendet hamnade hos hyresnämnden i slutet på förra veckan, dit hyresgästen valde att inte komma.

Hyresnämnden ger Jönköpings kommun rätt att säga upp hyresgästen som måste flytta senast när beslutet vinner laga kraft om tre veckor, om inte hyresgästen överklagar beslutet.

Annons
Läs ocksåKämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut
Läs också Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år Kvinnan satt häktad – missade förhandling och blev av med lägenheten: ”Svårt styra upp livet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.