Annons

Lägger krut på att hyra ut

Degerfors Podium fastigheter AB som vid månadsskiftet tog över de 230 lägenheterna i Agen och Bruksbo i Degerfors, har som mål att få alla lägenheter uthyrda.

Hyresgäster i Agen och Bruksbo i Degerfors har varit oroliga inför försäljningen av sina bostäder. Oroliga att ytterligare en hyresvärd med kortsiktigt tänkande ska ta över.

Den nya ägaren och vd:n Mats Nyman är medveten om oron:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det var oturligt att hyresgästerna och fastigheterna drabbades av den norska hyresvärden, men vi hoppas inte göra hyresgästerna besvikna. Det är inte vår melodi.

Podium fastigheter AB som nu tagit över de 230 lägenheterna tänker långsiktigt. Målet är att få de 8-10 tomma lägenheterna i beståndet uthyrda.

Annons

– Det saknas inte hyresgäster i Degerfors, anledningen till att lägenheterna står tomma är att de är i dåligt skick. Ingen har lagt ner krut på att få dem uthyrda. Men vi ska inte ha lägenheter som vi skäms för. Efter nyår kommer vi börja renovera dem, säger Podiums ägare och vd Mats Nyman.

Läs ocksåLars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljonLars Friberg

Kommer ni renovera för att kunna höja hyrorna?

– Nej, jag tror inte Degerfors är stället där man ska hyra ut lägenheter med helkaklat och glasväggar. Vi satsar på en rimlig standard och inget standardhöjande. Vår affär är att ha uthyrda lägenheter och det får man genom sköta sig och ha nöjda hyresgäster.

På vilket sätt kommer de befintliga hyresgästerna märka av ägarbytet?

Annons
Läs ocksåEkparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmattaParkettgolv. Bilden visar broschyr om renoveringen och Ingrid Edéus i köket.

– Inte alls hoppas vi. Vi har anställt och tagit över den tidigare vicevärden Linda och anställt ytterligare en person som fastighetsskötare. Den största förändringen för hyresgästerna kommer bli nu i januari när de får nya betalningsrutiner och kontonummer att sända hyran till. Av erfarenhet vet jag att några kommer att göra fel i början och att en del tycker att det är jobbigt. Men vi kommer att ha förståelse för eventuella sena hyror, sånt där brukar sätta sig efter några månader. Så vi kommer inte hålla på och skicka betalningspåminnelser i början.

Podium fastigheter AB har cirka 770 lägenheter och 30 affärslokaler i bland annat Filipstad och Västerås.

Läs också Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Chocken: Hyran "höjdes" med 62 procent Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.