HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lägger krut på att hyra ut

Degerfors Podium fastigheter AB som vid månadsskiftet tog över de 230 lägenheterna i Agen och Bruksbo i Degerfors, har som mål att få alla lägenheter uthyrda.

Hyresgäster i Agen och Bruksbo i Degerfors har varit oroliga inför försäljningen av sina bostäder. Oroliga att ytterligare en hyresvärd med kortsiktigt tänkande ska ta över.

Den nya ägaren och vd:n Mats Nyman är medveten om oron:

Läs ocksåSolgård i Tranemo ska bli snyggt, fräscht och tryggt för allaJan-Erik Svenningsson, ordförande i Tranemobostäder, Sandra Blom, uthyrare Annika Björklund Fagrell, vd, samt kommunpolis Erica Pettersson ser att deras samarbete ska göra bostadsområdet lugnare och tryggare framöver. "Det krävs att alla hjälps åt", säger Erica Pettersson.

– Det var oturligt att hyresgästerna och fastigheterna drabbades av den norska hyresvärden, men vi hoppas inte göra hyresgästerna besvikna. Det är inte vår melodi.

Podium fastigheter AB som nu tagit över de 230 lägenheterna tänker långsiktigt. Målet är att få de 8-10 tomma lägenheterna i beståndet uthyrda.

– Det saknas inte hyresgäster i Degerfors, anledningen till att lägenheterna står tomma är att de är i dåligt skick. Ingen har lagt ner krut på att få dem uthyrda. Men vi ska inte ha lägenheter som vi skäms för. Efter nyår kommer vi börja renovera dem, säger Podiums ägare och vd Mats Nyman.

Läs ocksåPlanen för billig renovering havererade vid första försöket

Kommer ni renovera för att kunna höja hyrorna?

– Nej, jag tror inte Degerfors är stället där man ska hyra ut lägenheter med helkaklat och glasväggar. Vi satsar på en rimlig standard och inget standardhöjande. Vår affär är att ha uthyrda lägenheter och det får man genom sköta sig och ha nöjda hyresgäster.

På vilket sätt kommer de befintliga hyresgästerna märka av ägarbytet?

Läs ocksåMichel jobbade mot "renovräkningar" – stängs av från uppdrag i HyresgästföreningenMichel Rowiński på en innergård på Marmorvägen i Eriksberg i Uppsala.

– Inte alls hoppas vi. Vi har anställt och tagit över den tidigare vicevärden Linda och anställt ytterligare en person som fastighetsskötare. Den största förändringen för hyresgästerna kommer bli nu i januari när de får nya betalningsrutiner och kontonummer att sända hyran till. Av erfarenhet vet jag att några kommer att göra fel i början och att en del tycker att det är jobbigt. Men vi kommer att ha förståelse för eventuella sena hyror, sånt där brukar sätta sig efter några månader. Så vi kommer inte hålla på och skicka betalningspåminnelser i början.

Podium fastigheter AB har cirka 770 lägenheter och 30 affärslokaler i bland annat Filipstad och Västerås.

Läs också Renovering höjer hyror i Kungälv: "Blir alldeles för dyrt för mig" Trots hyresgästernas protester – hyrorna kan höjas 61 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.