HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Landstingsbostäders höjning under en procent

Östersund Hyresförhandlingarna med Landstingsbostäder är klara. Överenskommelsen landade på 0,7 procent.

Från och med 1 april höjs hyrorna för Landstingsbostäders hyresgäster i Jämtland.

Bostadsbolaget krävde innan förhandlingsstarten en höjning på 1,5 procent.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Men överenskommelsen med Hyresgästföreningen blev endast 0,7 procent.

Annons

– När det gäller LABO så var det en lugn förhandling och en bra dialog kring hyresutvecklingen för dom. Vi blev överens om en nivå som speglar den kostnadsförändring som är i Östersunds kommun, säger Hyresgästföreningens Hasse Dahl som skött förhandlingarna med LABO, Landstingsbostäder i Jämtland AB.

Nu väntas Bräcke och Ragunda kommun inkomma med ett yrkande och påkallande av hyresförhandlingar för 2017. Senaste överenskommelsen om 0,7 procents höjning i fjol gäller till den sista mars 2017.

Annons
Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.
Fakta: LABO:s senaste hyreshöjningar

2016: + 0,75 %

2015: + 1%

2014: +2,06%

Läs också Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.