Annons

Landstingsbostäders höjning under en procent

Östersund Hyresförhandlingarna med Landstingsbostäder är klara. Överenskommelsen landade på 0,7 procent.

Från och med 1 april höjs hyrorna för Landstingsbostäders hyresgäster i Jämtland.

Bostadsbolaget krävde innan förhandlingsstarten en höjning på 1,5 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men överenskommelsen med Hyresgästföreningen blev endast 0,7 procent.

Annons

– När det gäller LABO så var det en lugn förhandling och en bra dialog kring hyresutvecklingen för dom. Vi blev överens om en nivå som speglar den kostnadsförändring som är i Östersunds kommun, säger Hyresgästföreningens Hasse Dahl som skött förhandlingarna med LABO, Landstingsbostäder i Jämtland AB.

Nu väntas Bräcke och Ragunda kommun inkomma med ett yrkande och påkallande av hyresförhandlingar för 2017. Senaste överenskommelsen om 0,7 procents höjning i fjol gäller till den sista mars 2017.

Annons
Läs ocksåGodsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"Tvådelad bild. Ena bilden visar en tvättstuga som är i dåligt skick. På den andra bilden ser man en kruka på en kabeltrumma i förgrunden. Därefter utsikt över en stor gräsmatta och i bakgrunden syns ett vitt hus.
Fakta: LABO:s senaste hyreshöjningar

2016: + 0,75 %

2015: + 1%

2014: +2,06%

Läs också Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet Hyresskuld på 118 000 till kommunen – nu förlorar kvinnan sin bostad Nära vräkning när sjukpenningen dröjde – nu får mannen en ny chans Flyttade in i smutsig källare – nu får familjen tillbaka 183 000 kronor på hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.