Annons

Lät brottslingar låna lägenhet − får behålla kontraktet

Göteborg Expojkvännens kompisar fick låna lägenheten där de skötte sina knarkaffärer. Men nu slår hyresnämnden fast att kvinnan får behålla sitt kontrakt och bo kvar.

Hyresvärden Västerstaden ville säga upp kontraktet, då de menar att kvinnan hyrt ut sin lägenhet i andra hand utan tillstånd, att de som bott där idkat brottslig verksamhet och att kvinnan dessutom själv inte bott där. 

Det hela inträffade 2015. Kvinnan har berättat att hon tillfälligt lånat ut sin lägenhet i Göteborg till sin dåvarande pojkväns kompisar. Att dessa har använt bostaden för brottslig verksamhet har hon inte vetat om. Polisen hade spaning och gjorde tillslag mot lägenheten och grep de vänner till kvinnans expojkvän som bott i lägenheten, vilka senare också dömdes för narkotikabrott.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Detta tar inte hyresnämnden ställning till, men menar att kvinnan upplåtit sin lägenhet i andra hand under i vart fall tre veckor och att hon därefter också låtit personerna ha tillgång till bostaden när hon varit på tjänsteresa eller sovit över hos sin pojkvän. Detta anser dock inte nämnden räcker för att säga upp kontraktet med henne. Motiveringen är att det handlat om relativt kort tid.

Hyresvärden anser att kvinnan  genom sitt Instagram-konto visat att hon köpt en bostadsrätt och därmed inte längre bott i sin hyresrätt. Detta bemöter hon med att hon visst köpt en lägenhet, men att den disponerades av hennes mamma och att hon själv fortfarande var skriven och bott i hyresrätten. Hon har dessutom för avsikt att bo kvar där och sälja sin bostadsrätt.

Annons

Hyresnämnden ger henne alltså rätt. Hon får behålla sitt kontrakt på bostaden.

Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

 

 

Annons

 

Läs ocksåSå blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt”Händer som river ett hyreskontrakt. Man som tittar rakt fram.

 

Läs också Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.