Annons

Lena hoppas på nystart

Trollhättan ​Problemen kvarstår på Bovistas område i Trollhättan. De boendes hopp står nu till Hyresgästföreningens begäran om tvångsförvaltning. – Jag hatar Bovista och vill inte att de får sköta området längre, säger hyresgästen Lena Wanli.

​Trots att det gått ett år sedan Hem & Hyras senaste besök är det ett slitet område som möter. Lena Wanlis skafferidörr står på köksgolvet sedan gångjärnen gett sig, ute är gården skräpig och lekplatserna trasiga…

Samma dag som det stod klart att värden brutit en överenskommelse om att rusta upp området skickade Hyresgästföreningen in en ansökan om tvångsförvaltning.
– Vi anser inte att de har kompetens att sköta förvaltningen. Värden borde ha agerat självmant för länge sedan, säger chefsjurist Lennart Björkman.
Att processen tagit och tar tid är inte mycket att göra åt.
– Att ansöka om tvångsförvaltning är en av de hårdaste åtgärder vi kan vidta, tillägger han.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Lena Wanli vågar inte hoppas på för mycket men vill gärna tro att en ny förvaltare tar över.
– Det ska inte behöva se ut så här i Sverige.

Hem & Hyra har förgäves sökt ansvariga hos Bovista för en kommentar.

Annons
Fakta: Lena hoppas på nystart

TvångsförvaltningHyresnämnden kan besluta om tvångsförvaltning om en värd missköter en fastighet allvarligt. Då utses en ny förvaltare som tar över skötseln. Det är en ovanlig åtgärd som innebär att ägaren fråntas alla möjligheter att fatta beslut om fastigheten. Hyresintäkterna går till den nya förvaltaren, som oftast är ett kommunalt fastighetsbolag.

Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.