Annons

Lena hoppas på nystart

Trollhättan ​Problemen kvarstår på Bovistas område i Trollhättan. De boendes hopp står nu till Hyresgästföreningens begäran om tvångsförvaltning. – Jag hatar Bovista och vill inte att de får sköta området längre, säger hyresgästen Lena Wanli.

​Trots att det gått ett år sedan Hem & Hyras senaste besök är det ett slitet område som möter. Lena Wanlis skafferidörr står på köksgolvet sedan gångjärnen gett sig, ute är gården skräpig och lekplatserna trasiga…

Samma dag som det stod klart att värden brutit en överenskommelse om att rusta upp området skickade Hyresgästföreningen in en ansökan om tvångsförvaltning.
– Vi anser inte att de har kompetens att sköta förvaltningen. Värden borde ha agerat självmant för länge sedan, säger chefsjurist Lennart Björkman.
Att processen tagit och tar tid är inte mycket att göra åt.
– Att ansöka om tvångsförvaltning är en av de hårdaste åtgärder vi kan vidta, tillägger han.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lena Wanli vågar inte hoppas på för mycket men vill gärna tro att en ny förvaltare tar över.
– Det ska inte behöva se ut så här i Sverige.

Hem & Hyra har förgäves sökt ansvariga hos Bovista för en kommentar.

Annons
Fakta: Lena hoppas på nystart

TvångsförvaltningHyresnämnden kan besluta om tvångsförvaltning om en värd missköter en fastighet allvarligt. Då utses en ny förvaltare som tar över skötseln. Det är en ovanlig åtgärd som innebär att ägaren fråntas alla möjligheter att fatta beslut om fastigheten. Hyresintäkterna går till den nya förvaltaren, som oftast är ett kommunalt fastighetsbolag.

Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.