Annons

Lillebror sköt skarpt – storebror vräks

Nyheter Hyresgästens bror ställde sig på balkongen och sköt efter grannarna med automatvapen. Nu blir han av med kontraktet.​
Grannarna levde i konstant skräck för bröderna och deras kompisar. Och av hyresnämndens protokoll att döma var det rena rama krigsscenerna som utspelade sig i Västerås, hösten 2007.
Vid åtminstone tre tillfällen besköts grannar och förbipasserande från lägenhetsbalkongen. Minst en gång var ett automatvapen inblandat, enligt grannarnas vittnesmål.
När polisen gick in i lägenheten fann de en diger blandning vapen, sprängmedel och narkotika.
 
Hyresvärden sade upp kontraktet med omedelbar verkan, något som överklagades till hyresnämnden
Lägenhetsinnehavaren, en 26-årig man, nekade till alla anklagelser. Hans lillebror, som var på rymmen från ett tidigare fängelsestraff, hade kommit över en lägenhetsnyckel och bosatt sig där utan tillåtelse. 
Själv befann han sig på annan ort och hade ingen aning om vad som pågick i lägenheten.
Grannarna vittnade dock om konstanta störningar från mannens lägenhet och hyresnämnden valde att gå på värdens linje och godkänna uppsägningen.
 
Det spelade ingen roll att mannen inte befunnit sig i lägenheten, han var som hyresgäst ansvarig för vad som skedde i lägenheten, enligt nämnden.
Hyresgästen överklagade till hovrätten, men utan resultat. Rätten går helt på hyresnämndens linje och avslår nu överklagandet.
Mannen måste därför snarast lämna lägenheten.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.