Annons

Lillebror sköt skarpt – storebror vräks

Nyheter Hyresgästens bror ställde sig på balkongen och sköt efter grannarna med automatvapen. Nu blir han av med kontraktet.​
Grannarna levde i konstant skräck för bröderna och deras kompisar. Och av hyresnämndens protokoll att döma var det rena rama krigsscenerna som utspelade sig i Västerås, hösten 2007.
Vid åtminstone tre tillfällen besköts grannar och förbipasserande från lägenhetsbalkongen. Minst en gång var ett automatvapen inblandat, enligt grannarnas vittnesmål.
När polisen gick in i lägenheten fann de en diger blandning vapen, sprängmedel och narkotika.
 
Hyresvärden sade upp kontraktet med omedelbar verkan, något som överklagades till hyresnämnden
Lägenhetsinnehavaren, en 26-årig man, nekade till alla anklagelser. Hans lillebror, som var på rymmen från ett tidigare fängelsestraff, hade kommit över en lägenhetsnyckel och bosatt sig där utan tillåtelse. 
Själv befann han sig på annan ort och hade ingen aning om vad som pågick i lägenheten.
Grannarna vittnade dock om konstanta störningar från mannens lägenhet och hyresnämnden valde att gå på värdens linje och godkänna uppsägningen.
 
Det spelade ingen roll att mannen inte befunnit sig i lägenheten, han var som hyresgäst ansvarig för vad som skedde i lägenheten, enligt nämnden.
Hyresgästen överklagade till hovrätten, men utan resultat. Rätten går helt på hyresnämndens linje och avslår nu överklagandet.
Mannen måste därför snarast lämna lägenheten.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000 Hyresskuld på 118 000 till kommunen – nu förlorar kvinnan sin bostad Nära vräkning när sjukpenningen dröjde – nu får mannen en ny chans

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.