Annons

Lokala föreningar prisades på gala

Uppsala Det lokala engagemanget stod i fokus för torsdagskvällens LH-gala i Uppsala. Sju lokala hyresgästföreningar fick pris för sitt arbete i lika många kategorier.
Foto: Monika Steczkó
Marie Melander, Jörgen Åswärd och Elinor Floding från den lokala hyresgästföreningen Hågaby tog emot pris för bästa miljöarbete från förbundsordförande Marie Linder under LH-galan.

Ett 100-tal personer hade samlats på hotell Scandic Nord i Uppsala för att delta i eventet. Det bjöds på wraps, tårta och musikunderhållning.

LH är förkortning för lokal hyresgästförening. Galan arrangeras av Hyresgästföreningen i Uppsala-Knivsta för att lyfta fram det lokala engagemanget ute i bostadsområdena.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Konferencier var Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder.

Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder var konferencier på galan.

– Jag är här för att jag är en person som brinner för lokala aktiviteter. Vi måste uppgradera det lokala arbetet och berätta om hur viktigt det är. Ofta tar man det för givet, säger hon.

Totalt delades sju pris ut under kvällen i lika många kategorier. Den lokala hyresgästföreningen i Hågaby fick pris i kategorin Miljö. Föreningen har arrangerat fjärilsvandringar i naturområdet Hågadalen som ligger i anslutning till bostadsområdet, och bjudit in arkeologer att föreläsa om Hågahögen, en gravhög från bronsåldern.

Annons
Läs ocksåKompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen

– Vi vill ta vara på det vi har runtomkring oss och göra dem som bor här medvetna om vilka värden vi har, säger Elinor Floding i den lokala föreningsstyrelsen.

Hon tror att något som skiljer LH Hågaby från andra lokala föreningar är att den ofta vänder sig till hela bostadsområdet, som även består av bostadsrätter och äganderätter.

– Vi bjuder in de andra på gemensamma träffar. Vi försöker hålla kvar visionen om Hågaby som en ekoby, det är det som håller oss samman här ute.

Läs ocksåJättelikt borrprojekt skapar kaos för hyresgäster

Samtliga lokala hyresgästföreningar som vann pris fick 1000 kronor insatta på föreningskontot.

Annons
Jens Nilsson

Jens Nilsson, ordförande för Hyresgästföreningen i Uppsala-Knivsta, är nöjd med kvällen och kan absolut tänka sig en fortsättning nästa år.

 

– På nästa styrelsemöte ska vi diskutera hur vi ska göra. Det här är också ett bra tillfälle för lokala företrädare att få träffa varandra, säger han.

Fakta: Vinnarna

Miljöpriset – LH Hågaby
Bostadspolitiska priset – LH Jenny Lind
Bästa barn- och ungdomsverksamhet -Lågberget Stenberget
Roligt att bo – LH Ängby
Årets nystart – LH Kullerstenen
Alla tillsammans – LH Nybygård
Natur och Hälsa – LH Arkitekten

Läs också Sandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat" Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.