HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Lutande toalett fall för hyresnämnden

Uppsala En hyresgäst utanför Enköping har länge påtalat brister i sitt boende, särskilt i toalett och duschutrymme. Nu vänder han sig till hyresnämnden för andra gången.

Hyresgästen vill att hyresnämnden fattar ett beslut om åtgärdsföreläggande mot hyresvärden. Han vill även att hyresvärden betalar ut ett vite till honom på 50 000 kronor.

Fastighetsägaren och hyresgästen har under 2016 haft en tvist med varandra, men till slut kunde de förlikas och hyresvärden lovade rätta till problemen. Golvet i badrummet lutar, toalettstolen är lös och lutar även den, golvbjälk har vittrat sönder och våtspärr saknas.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Men eftersom hyresvärden inte gjort det han utlovat, ser hyresgästen ingen annan utväg än att vända sig till hyresnämnden med en ny ansökan om åtgärdsföreläggande.

Annons

– Bristerna är så omfattande att de utgör ett hinder i boendet. Det skulle vara mycket förvånande om hyresnämnden inte ålägger hyresvärden att åtgärda bristerna, säger Håkan Forsman, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen region Aros-Gävle.

Något datum för sammanträde i hyresnämnden är ännu inte bestämt.

Annons
Läs ocksåSaneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders
Läs också Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten Unika beslutet: Elektriska handdukstorkar klassas som lyx – värden tvingas backa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.