Annons

Lutande toalett fall för hyresnämnden

Uppsala En hyresgäst utanför Enköping har länge påtalat brister i sitt boende, särskilt i toalett och duschutrymme. Nu vänder han sig till hyresnämnden för andra gången.

Hyresgästen vill att hyresnämnden fattar ett beslut om åtgärdsföreläggande mot hyresvärden. Han vill även att hyresvärden betalar ut ett vite till honom på 50 000 kronor.

Fastighetsägaren och hyresgästen har under 2016 haft en tvist med varandra, men till slut kunde de förlikas och hyresvärden lovade rätta till problemen. Golvet i badrummet lutar, toalettstolen är lös och lutar även den, golvbjälk har vittrat sönder och våtspärr saknas.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men eftersom hyresvärden inte gjort det han utlovat, ser hyresgästen ingen annan utväg än att vända sig till hyresnämnden med en ny ansökan om åtgärdsföreläggande.

Annons

– Bristerna är så omfattande att de utgör ett hinder i boendet. Det skulle vara mycket förvånande om hyresnämnden inte ålägger hyresvärden att åtgärda bristerna, säger Håkan Forsman, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen region Aros-Gävle.

Något datum för sammanträde i hyresnämnden är ännu inte bestämt.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.
Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.