Mannen sa upp kontraktet- misshandlad tvingas flytta

Halmstad Kvinnan misshandlades av sin man och begärde skilsmässa. Då flyttade mannen och sade upp kontraktet. Men kvinnan vill inte flytta.

Umgänget med mina barn betyder allt för mig. För mig är det viktigt att kunna erbjuda dem en trygg plats, skriver kvinnan i ett inlägg till hyresnämnden.
Eftersom hon inte flyttar från lägenheten i Halmstad har den mindre privata värden vänt sig till hyresnämnden för att få ett beslut på uppsägningen och eventuellt kunna begära vräkning. Kvinnan har tre barn.

I sitt inlägg berättar hon att hon blev misshandlad, begärde skilsmässa och att mannen då, som stod ensam på kontraktet, sade upp bostaden där han också ville korta uppsägningstiden. Det lyckades han med, strax före jul fick kvinnan en uppsägning med information om att hon måste flytta inom tio dagar. Kvinnan skriver att hon aldrig fått några klagomål.
De gånger det varit liv i lägenheten är när min man har misshandlat mig och jag har varit tvungen att ringa polisen på grund av att jag varit rädd för att bli misshandlad till döds.

Läs ocksåVärden ville vräka hyresgäst på grund av hans bror – sägs ha slagit fastighetstekniker i huvudetTvå händer i närbild håller i en nyckelknippa. En hyresgäst hotades med vräkning på grund av vad hans storebror sägs ha gjort mot grannar och hyresvärdens personal.

Värden skriver i ett inlägg att de ”har förståelse för att XX har en tuff boendesituation”. Men att de inte ”skäligen” kan ”nöja sig med henne som hyresgäst”. Orsaken är att hon har en skuld hos kronofogden på cirka 80 000 kronor. Kvinnan har också fått veta att om hon bor kvar riskerar hon skadestånd för ”obehörigt nyttjande av lägenheten”.

Hyresnämnden tar upp ärendet i början av april.

Fakta: Hyresnämndens roll

Om en värd vill säga upp en hyresgäst på grund av t ex störningar, så måste värden ansöka i hyresnämnden om att avtalet ska upphöra, om inte hyresgästen godkänner uppsägningen. Det är hyresnämnden som enligt lag beslutar om hyresavtalet ska upphöra eller inte.

Hyresnämndens beslut kan överklagas till hovrätten.

När nämndens beslut eller hovrättens dom vunnit laga kraft, och hyresgästen inte flyttar ut, så kan värden begära handräckning hos kronofogdemyndigheten för vräkning.

Läs också Se upp – håll koll på detta om din hyresvärd vill förändra spelreglerna Värden ville nästan fördubbla hyran – fick 800 kronor Hyresgäst förlorar lägenheten – hyresskuld på över 100 000 kronor Grannarna flyr skräckhuset – nu vill värden köpa ut kriminella hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.