HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Merete vill ge alla en bostad

Halland Hon är högsta bossen i Hyresgästföreningen Region norra Skåne. Merete Sundholm summerar förra året och pekar på de utmaningar som väntar i år.
Foto: Gry Ellebjerg
Merete Sundholm är ordförande i Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Har du några önskningar i år?
–  Ja, att alla ska ha en bostad. Ett hem är grunden för hela livet. Hur ska du kunna sköta ett arbete om du inte har en bostad?

Hur har 2016 varit?
– Det har varit ett spännande år! Vi har förändrat vårt arbetssätt i regionstyrelsen. Vi bestämde oss för att fördjupa våra kunskaper om verksamheten. Vid vissa möten deltar personal från Hyresgästföreningen som får berätta om sitt arbete. På så sätt får vi även information om vad som är på gång och saker som vi ska ta beslut om. Det är ett effektivt sätt att arbeta på.

Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

Något som har varit särskilt roligt?
– Ja, det är vårt samarbete med invandrarföreningarnas samorganisation, Inva-sam i Helsingborg. Det har resulterat i att vi besökt tre språkkaféer där vi berättat vilka rättigheter och skyldigheter du har som hyresgäst. Vi delar också ut vår bok ”Välkommen” som är en guide till det svenska samhället för nyanlända. Under våren kommer vi att besöka ytterligare sex språkkaféer.

Annons

Vad har ni i regionstyrelsen gjort rent
konkret 2016?
– Vi har gjort många saker. Just nu håller vi på att bilda ett studentråd. Vi vill skapa ett forum för framtida samarbeten mellan Hyresgästföreningen och studentkåren. En stor del av vårt arbete är möten där vi tar många viktiga beslut. Vi har alltid en dagordning med punkter som exempelvis medlemsstatistik, bostadsbolagens vinstuttag och beslut om projektpengar till lokala Hyresgästföreningar.

Vad har varit den svåraste utmaningen?
– När det uppstår konflikter. Nu har vi bildat en särskild grupp som heter etik och stadgegrupp. Det tror vi kommer att vara till stor hjälp i framtiden.

Annons
Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Vad har ni för planer nu?
– Vi kommer att jobba mycket med något som heter framtidsprogrammet. Det är Hyresgästföreningens nya riktlinjer. Mycket är oklart men ett viktigt mål är att vi ska arbeta på ett öppnare sätt och bjuda in fler externa samarbetspartner.

Läs också Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.